Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 12
Frank Auerbach: Rembrandt’ın Hareket Halindeki Hayatının Mucizevi Ressamı
2022
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Görme, dünyaya gözlerin açılmasından itibaren çevreyi tanımada en önemli duyumsama yoludur.  Bu duyumsama sanatın her alanında, akımlarında kendini gösterir. Sanattaki eklenmeler, bozulmalar, başkalaşımlar ve yaklaşımlar sanatta olası/olması gereken süreci beraberinde getirir. Bu sürecin en önemli sebebi farklı bakışların, farklı görme şekillerinin olmasıdır. Sanat tarihi bu süreçlerle örülüdür.

Bozuluş sanatı olarak da adlandırılan Barok bu sürecin en önemli parçalarındandır.  Üslupta ve resimde olan değişim, defarmasyonun ön planda olması, sade geri plan, insan merkezli çalışmalar, karanlıkçılığın sorgulanmasına ek ışığın etkinliği, kalın fırça darbeleriyle oluşan kütlesel boya kullanımı Barok sanatını en iyi şekilde tanımlar. Alışılagelen yaklaşımların (Rönesans zamanı) değişimi Barok ile otaya çıkan dışavurumcu tavırlar Barok sanatçılarının ilerici bir bakışta olduğunu gösterir. Bu dışavurumcu değişimin en önemli sanatçılarından biri olan ışık ve boyayı etkili kullanan Rembrandt’dır.

Işığı ve boyayı özgürce işleyen boyayı kütlesel kullanımına ek ışık kullanımındaki keskin biçimlendirmeleri ile resimlerinde Rembrandt ile eşleşen/buluşan Frank Auerbach 20.yüzyılın yaşayan ressamlarındandır.

Aralarında üç asır bulunan bu iki sanatçının resimlerinde kullandıkları tarzlar, teknikler, farklı dönem ve yılların sanatçıları olmalarına rağmen onları bir araya getiren bu iki sanatçının ışık ve boya ilişkisi üzerinden yaptıkları resimlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Frank Auerbach: The Miraculous Painter Of Rembrandt's Moving Life
2022
Yazar:  
Özet:

Vision is the most important way of sensation in recognizing the environment from the time the eyes are opened to the world.  This sensation shows itself in every field of art, in its flow. Additions, disturbances, mutations and approaches in art bring about the process that is possible in art. The most important reason for this process is that they have different sights, different sights. The history of art is pleased with these processes.

The Baroque, also known as the art of disintegration, is one of the most important parts of this process. The change in the shape and in the picture, the depharmacy in the forefront, the simple retrospective, human-centric studies, the effectiveness of additional light to the questioning of darkness, the massive use of paint formed by thick brushes best defines the Baroque art. The change of the usual approaches (the Renaissance time) shows that the barok and the outward attitudes show that the barok artists are in a progressive look. Rembrandt is one of the most important artists of this extravagant change, which uses light and paint effectively.

Frank Auerbach is one of the living painters of the 20th century, who matched / met with Rembrandt in his paintings with his sharp formats in the use of light in addition to mass use of paint and paint.

The styles, the techniques, the artists of different periods and years are the paintings that these two artists bring together through the relationship of light and paint.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 115
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini