Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 4
Ferulic Acid Protects Pc12 Neurons Against Hypoxia By Inhibiting The P-mapks and Cox-2 Pathways
2015
Dergi:  
Iranian Journal of Basic Medical Sciences
Yazar:  
Özet:

Objective(s):Hypoxia induces cellular oxidative stress that is associated with neurodegenerative diseases. Here, the protective effects of ferulic acid (FA) on hypoxia-induced neurotoxicity in PC12 cells were evaluated. Materials and Methods:We investigated the effect of FA on PC12 cells subjected to hypoxia stress, in vitro. Results:FA increased cell viability, prevented membrane damage (LDH release), scavenged free radicals, increased superoxide dismutase (SOD) activity, and attenuated the elevation of intracellular free Ca2+, lipid peroxidation, apoptosis (evaluated by TUNEL staining) and PGE2 production in hypoxia-stressed PC12 cells. MAPKs were activated during hypoxia. FA reduced p-p38 MAPK, caspase-3, and COX-2 activation which correlated well with diminished LDH release in PC12 cells under hypoxia. Furthermore, FA reduced lipid peroxidation in PC12 cells subjected to hypoxia. Conclusion:Taken together, these results indicate that FA antioxidant effects could partly be involved in inhibition of p38 MAPK pathway and apoptosis through scavenging ROS in hypoxia-stressed PC12 cells.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Iranian Journal of Basic Medical Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.961
Atıf : 701
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini