Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 6
Motivation factors of internal migration and agriculture in Azerbaijan
2022
Dergi:  
Journal of Eastern European and Central Asian Research
Yazar:  
Özet:

With increasing non-constructive urbanization in Azerbaijan, there is a need to study the features of internal migration in the country. This study aims to identify the fundamental factors that underlie internal migration in the country's agriculture sector. A survey of 3498 agricultural workers from regions in Azerbaijan and the probit-model method have been used to group the factors that determine internal migration activity in this industry. The most significant factor in deciding on migration is the ratio of individual human capital development to the region's standard of living. Complementary factors of a directly proportional impact on internal migration in agriculture, in order of priority, are personal and professional mobility, infrastructural development of the region, and development of healthcare and education in the area. The study's results can help improve the effectiveness of the country's agricultural development strategy and urbanization management.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Eastern European and Central Asian Research

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 345
Atıf : 99
Journal of Eastern European and Central Asian Research