Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 51
 İndirme 28
Trabzon’da Mantar Tüketimi ve Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi
2016
Dergi:  
Mantar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Doğu Karadeniz Bölgesi, doğa ve kültür mantarlarının gelişimi ve çeşitliliği bakımından diğer bölgelere göre avantajlı konumdadır. Mantar gelişimi için gereken ekolojik koşullar bölgenin doğasında hemen her mevsim kendiliğinden oluşmaktadır. Özellikle kültür mantarı yetiştiriciliğinde en büyük mali giderlerden biri olan soğutma ve ısıtma masrafları bu sayede aşağı çekilebilmektedir. Ancak bu tür avantajlara rağmen Doğu Karadeniz Bölgesi’nde mantar üretim ve tüketim miktarı istenen düzeyde değildir. Çalışmanın çıkış noktasını oluşturan bu tespit; Doğu Karadeniz’in kalabalık nüfuslu illerinden biri olan Trabzon’u akla getirmiş ve söz konusu ilde mantar tüketim alışkanlıkları, hazırlanan bir anket formu yardımıyla araştırılmıştır. Çalışmada ayrıca katılımcıların sosyo-demografik özelliklerinin tüketim alışkanlıklarına olan etkisi de araştırılmıştır. Anket çalışması 2014 yılı nisan ve mayıs ayları içerisinde ‘Basit Tesadüfi Örnekleme’ yöntemiyle yapılmıştır. Anket sorularının değerlendirilmesinde SPSS 13.0 (Statistical Package for Social Sciences) programı kullanılmış, anlamlılık düzeyleri arasındaki ilişki Chi- square (X2) testi ile hesaplanmıştır. Katılımcıların % 74.6’sı kültür mantarı tükettiğini, % 25.4’ü tüketmediğini, aynı katılımcıların % 38.1’i doğada kendiliğinden yetişen mantarı tükettiğini ve % 61.8’i tüketmediğini belirtmiştir. Mantar tüketiminin artırılması için yapılması gerekenler arasında; tüketicilerin bilinçlendirilmesi ilk sırada yer almıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Mantar Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 255
Atıf : 767
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini