Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 7
Sınıf Öğretmeni Adaylarının Türkiye'nin Orta Doğu Stratejisi ile İlgili Görüşleri
2018
Dergi:  
Gelecek Vizyonlar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Siyasi bir kavram olan Ortadoğu, 1869 yılında Süveyş Kanalı’nın açılmasıyla Hindistan ve Çin denizyolunun kısalması ve İngilizlerin, Osmanlı topraklı dışında kalan Arabistan’ın güney kıyılarını işgal etmesiyle yeni hedef belirlenmesi amacıyla bölge ‘Ortadoğu’ olarak adlandırıldı. 1939 yılına kadar dar ve kapalı bir anlam taşıyan Ortadoğu, bundan sonra İngiliz Hükümetinin resmi kaynaklarında kullanılmaya başlandı. Günümüzde coğrafi sınırları Karadeniz, Doğu Akdeniz, Kızıldeniz ve Basra Körfezi ile Hazar Denizi’nin çevrelediği alan olarak tanımlanmaktadır. Ortadoğu’nun asıl stratejik önemi 20. yy. başlarında petrolün bulunması ve öneminin artmasıyla hızlanmıştır. Dünya petrollerinin % 65’inin bu bölgede olması ve varil başına çıkarılma maliyetinin çok düşük olmasının yanı sıra doğal gaz kaynakları bütün dünyanın gözünü bu bölgeye dikmesine neden olmuştur. Bu araştırmada gelecek nesilleri yetiştirmede en önemli görevi icra edecek olan sınıf öğretmeni adaylarının Türkiye’nin Ortadoğu stratejisi ile ilgili görüş ve önerilerinin ortaya konulması amaçlanmıştır. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması modeli kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2017-2018 eğitim öğretim yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan ve ‘Türkiye Coğrafyası ve Jeopolitiği’ dersini almakta olan Sınıf Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencileri oluşturmuştur. Örnekleme yöntemi olarak amaçlı örnekleme yöntemlerinden ölçüt örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Bu araştırmanın ölçütleri, öğretmen adaylarının ‘Türkiye Coğrafyası ve Jeopolitiği’ dersini almış olmalarıdır. Araştırmada veri toplama aracı olarak görüşme kullanılmıştır. Çalışmanın ilk aşamasında, konu ile ilgili literatür taranarak kuramsal temel oluşturulmuş ve literatür bilgilerinden yararlanılarak 4 sorudan oluşan yarı yapılandırılmış bir görüşme formu geliştirilmiştir. Hazırlanan sorular amaç doğrultusunda cevaba ulaşmaya yönelik olup uzman görüşü alınarak tamamlanmıştır. Formdaki sorular öğretmen adaylarının Türkiye’nin Ortadoğu stratejisine yönelik olarak; hedeflenenler, dezavantajlı durumlar, stratejiye dayalı olarak uygulanabilecekler ve gelecek öngörüleri açısından değerlendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Araştırmada toplanan nitel verilerin analizinde betimsel analiz yaklaşımı kullanılmıştır. Betimsel analizde, görüşülen ya da gözlenen bireylerin görüşlerini çarpıcı bir biçimde yansıtmak amacıyla doğrudan alıntılara sık sık yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Teachers' Opinions About The Middle East Strategy Of Turkey
2018
Yazar:  
Özet:

The Middle East, which is a political concept, was named "Middle East" in 1869 with the opening of the Switzerland Canal, with the purpose of shortening the Indian and Chinese marine and setting a new target by the British occupation of the southern coast of the Arab Republic, which was left outside the Ottoman territory. The Middle East, which had a narrow and closed meaning until 1939, has since started to be used in the official sources of the British government. Today its geographical boundaries are defined as the area surrounded by the Black Sea, Eastern Mediterranean, Red Sea and Basra Gulf and the Hazard Sea. The main strategic importance of the 20th century. It has been accelerated with the availability of oil and its importance. The fact that 65% of the world’s oil is in this region and the cost of extraction per barrel is very low, as well as natural gas sources have caused the whole world to look at this region. This study aims to reveal the opinions and recommendations of the class teacher candidates who will perform the most important role in educating future generations on the Middle East strategy of Turkey. In the research methods of quality research has been used the case study model. The research work group 2017-2018 educational year in Nevşehir Hacı Bektaş Veli University and Hasan Kalyoncu University is studying and taking the course 'Turkey Geography and Geopolitics' class teaching 2. The class creates students. The method is used as a sample method for the purpose of the sample method. The criteria for this study is that the teaching candidates have received the course 'Geography and Geopolitics of Turkey'. In the research, the conversation was used as a data collection tool. In the first phase of the study, a semi-configured interview form was created by scanning the subject-related literature and using literary knowledge, consisting of 4 questions. The questions prepared are aimed at obtaining answers in accordance with the purpose and are completed with the expert opinion. Questions in the form are prepared for the purpose of teaching candidates towards the Middle East strategy of Turkey; targeted, disadvantaged situations, can be applied on the basis of the strategy and assessed in terms of future forecasts. In the analysis of the quality data collected in the study, an image analysis approach was used. In visual analysis, direct quotes are often placed in order to reflect the views of the individuals discussed or observed in a spectacular way.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Gelecek Vizyonlar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 96
Atıf : 22
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini