Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 51
 İndirme 27
Okulöncesi Öğretmenlerinin Eğitimde Temel Yedi İlke Hakkındaki Görüşleri
2014
Dergi:  
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

İyi bir eğitim için farklı bilim adamı ve çalışma grupları tarafından çeşitli kriterler geliştirilmektedir. Bu çalışmaların en önemlilerinden biri de Chickering ve Gamson tarafından geliştirilen 7 ilkedir. Bu yedi ilke şu şekildedir: öğrenci-fakülte etkileşiminin teşvik edilmesi, öğrenciler arası işbirliğinin sağlanması, aktif öğrenme yöntemlerinin teşvik edilmesi, zamanında geri bildirimin sağlanması, görevleri zamanında yapmanın vurgulanması, üst düzey beklentilerin ifade edilmesi, değişik yeteneklere ve öğrenme stillerine saygı duyulması. Bu yedi ilke eğitimin her aşaması için geçerlidir. Yapılan bu çalışma ile Chickering ve Gamson’ un bu 7 ilkesinin okulöncesi öğretmenlerince uygulamaları araştırılmış ve öğretmenlerin bu ilkelerin uygulanması ile ilgili görüşleri incelenmiştir. Çalışmada veri toplama aracı olarak Chickering ve Gamson tarafından geliştirilen ve Uğraş tarafından Türkçe' ye uyarlanan "iyi eğitim için yedi ilke" ölçeği kullanılmıştır. Anket verilerinin analizi SPSS paket programı kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Çalışmada ayrıca okulöncesi öğretmenleri ile mülakatlar da yapılmıştır. Elde edilen verilerin analizinden bu 7 ilkenin her birinin öğretmenler tarafından farklı düzeylerde uygulandığı ve okulun bulunduğu yerleşim bölgelerine göre ilkelerin uygulanmasında herhangi bir farklılığın olmadığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 915
Atıf : 1.628
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini