Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
SUKUK’UN PAZARLANMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR
2021
Dergi:  
EKEV Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Finans piyasasının içinde bulunduğu rekabet ortamında faizsiz finansal araçlar her geçen gün Müslüman ve Müslüman olmayan yatırımcıların ilgi odağı haline gelmektedir. Artan ilginin nedeni ise faizsiz finans piyasasının yatırımcı için daha az risk taşıması ve güven duyulan bir piyasa olmasından kaynaklanmaktadır. Sukuk (kira sertifikası), popüler olarak kullanımı artan ve son zamanlarda en fazla işlem görmekte olan bir faizsiz finansal yatırım aracı olarak ön plana çıkmaktadır. Faizsiz finans alanında yatırım araçları sadece katılım bankaları tarafından ihraç edilmekte ve piyasaya sunulmaktadır. Bu ise katılım bankalarını faizsiz finans merkezleri haline getirmiştir. Katılım bankaları tarafından yatırım araçlarının piyasaya sunulması, beraberinde pazarlama sorunlarını da ortaya çıkarmıştır. Sukuk, katılım bankaları tarafından en fazla piyasaya sunulan finansal yatırım aracıdır. Bu bağlamda, faizsiz bir finans aracı olan ve katılım bankaları tarafından ihracı gerçekleştirilen sukukun pazarlanmasında karşılaşılan sorunlar çalışmanın amacı olarak belirlenmiştir. Batman ilinde gerçekleştirilen çalışmada mülakat (yüzyüze görüşme) tekniği kullanılmıştır. Verilerin elde edilmesi amacıyla, Batman ilinde faaliyet gösteren beş katılım bankası ile görüşülmüş, ancak veriler dört katılım bankasından elde edilmiştir. Elde edilen veriler doğrultusunda, sukukun pazarlanmasında müşteride bulunması istenen kriterler açısından banka kaynaklı, bilgi birikimi, uzmanlık ve müşteri bilgilendirme açısından (özellikle sukuk pazarlamasında aktif rol alan banka personeli) personel kaynaklı, istenen kriterlere uyma ve talep edilen bilgi, belge ve ekonomik kaynakları karşılama açısından müşteri kaynaklı ve sözleşme kaynaklı sorunların olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Çalışma sonucunda ulaşılan sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






EKEV Akademi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

EKEV Akademi Dergisi