Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
THE IRRATIONAL SIDE OF MANAGEMENT: ORGANIZATONAL DYSFUNCTION AND ANALYSIS
2008
Dergi:  
Ege Akademik Bakış Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geleneksel yönetim teorisinin temel varsayımlarından biri örgütlerde çalışan insanların yerine getirdikleri eylemlerin verimlilik ve etkinlik kriterlerine göre yapılması gerektiğidir. Bir diğer varsayım ise temellerini örgütteki insanların mantıksal neden-sonuç ilişkilerine dayalı olarak yönetilmesi prensibi olan rasyonel yaklaşıma dayandırmaktadır. Aynı zamanda modern yönetim teorisinin temelinde de genel kabul gören rasyonellik anlayışı, örgütlerin hedeflerine ulaşmak için gerekli olmayan çabalardan kaçınıp sadece gerekli olanları yapması gerektiği düşüncesini benimsemektedir. Kertsen ve Sidky (2005:472)’e göre, örgütsel öğrenciler örgütlerin rasyonel yönetim yaklaşımları etkisi ile planlama, denetleme ve hazırlanmış eğitim çabaları gibi faaliyetlerle sorunların üstesinden gelmeye çalıştığını belirtmişlerdir. Buna karşın gerçek yaşamda, örgütsel yaşamın pek çok öğrencisi verilen kararların nasıl olması gerektiği konusundaki beklentileriyle gerçekteki gözlemleri arasındaki fark karşısında hayal kırıklığına uğramaktadırlar (Kets de Vries, 1991:1). Bu çalışmanın amacı, örgütsel patolojinin yaşayan sistemler teorisi bağlamında tartışılması ve yöneticilerin örgüt yönetiminde önemle üzerinde durması gereken irrasyonel eğilimlerin klinik yaklaşım ile analiz edilmesidir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ege Akademik Bakış Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.121
Atıf : 4.693
Ege Akademik Bakış Dergisi