Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 8
G20 Ülkelerinde Fosil Yakıt Sübvansiyonlarının Ekolojik Ayak İzi (ef) ve Büyüme Üzerindeki Etkisinin Ampirik Bir Araştırması
2022
Dergi:  
Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çevresel sorunlarının üstesinden gelmek, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak ve ekonomik büyüme için dünya çapında farklı politika önlemleri alınmaktadır. Diğer taraftan fosil yakıtlar üretimde ve tüketimde hala önemli bir yer tutmaktadır. Mevcut literatürde birçok farklı değişken çevresel bozulmayı ve ekonomik büyümeyi belirlemektedir. Bu çalışma fosil yakıt sübvansiyonlarının hem çevresel bozulma hem de ekonomik büyüme üzerindeki etkisini incelemeyi amaçlamaktadır. Bu çalışma 2010-2017 döneminde G20 ülkelerinden oluşan dengeli bir paneli ele almaktadır. Çalışmada ampirik analiz için Driscoll ve Kraay (1998) standart hata metodolojisi kullanılmıştır. Sonuç, fosil yakıt sübvansiyonlarının çevresel bozulmayı önemli ölçüde artırdığını, buna karşın kişi başına gelir, yenilenebilir enerji kullanımı, çevre ile ilgili teknolojiler ve ticari açıklığın çevresel bozulmayı azalttığını ortaya koymaktadır. Ayrıca sonuç, fosil yakıt sübvansiyonlarının ekonomik büyümeyi önemli ölçüde azalttığını, buna karşın yenilenebilir enerji kullanımı, çevre ile ilgili teknolojilerin ekonomik büyümeyi artırdığını ortaya koymaktadır. Bu çalışma fosil yakıt sübvansiyonlarının çevresel bozulma ve ekonomik büyüme üzerindeki etkisini ele alması açısından önem taşımaktadır. Politika yapıcılar fosil yakıtlara sağlamış oldukları sübvansiyonları yenilenebilir enerji kaynaklarına, sağlık, eğitim vb. alanlara kaydırarak hem çevresel sorunların üstesinden gelmiş olacaklardır hem de ekonominin üzerindeki mali yük hafiflemiş olacaklardır.

Anahtar Kelimeler:

An Empirical Investigation Of The Impact Of Fossil Fuel Subsidies On Ecological Footprint (ef) and Growth In G20 Countries
2022
Yazar:  
Özet:

Different policy measures are taken around the world to overcome environmental problems, ensure sustainable development and economic growth. On the other hand, fossil fuels still have an important input in production and consumption. In the current literature, many different variables determine environmental degradation and economic growth. This study aims to examine the impact of fossil fuel subsidies on both environmental degradation and economic growth. This study considers a balanced panel of G20 countries in the period 2010-2017. Driscoll and Kraay (1998) standard error methodology is used for empirical analysis in the study. The result reveals that fossil fuel subsidies significantly increase environmental degradation, whereas per capita income, renewable energy use, environmental technologies and trade openness reduce environmental degradation. Moreover, the result reveals that fossil fuel subsidies significantly reduce economic growth, whereas renewable energy use, environmental related technologies increase economic growth. This study is important in terms of addressing the impact of fossil fuel subsidies on environmental degradation and economic growth. By shifting the subsidies they have provided to fossil fuels to renewable energy sources, health, education and infrastructure investments, policy makers will both overcome environmental problems and alleviate the financial burden on the economy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 241
Atıf : 896
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini