Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 59
 İndirme 37
Yabancı Dil Öğretmen Adaylarının İletişim Becerileri İle İlgili Görüşlerinin Değerlendirilmesi
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Teknolojideki hızlı gelişmeler, iletişimde kullanılan araçların yaygınlaşarak çeşitlenmesine yol açmıştır. Bu araçları kullanan bireylerin tanıdıkları veya tanımadıkları kişilerle iletişime geçmeleri daha rahat ve kolay hale gelmiştir. İletişimdeki çevre ve mekan kavramının ortadan kalkmasıyla toplum içinde kullanılan dilin çeşitlenmesi, iletişiminde kullanılan dilin önemini büyük ölçüde arttırmaktadır. Bilginin paylaşılmasında önemli bir yapı taşı olan iletişim becerilerinin değerlendirilmeye çalışıldığı bu araştırmada, yabancı dil öğretmen adaylarının iletişim becerileri ile ilgili görüşleri belirlemeye çalışılmıştır. Araştırmanın örneklemini Eğitim Fakültesinde öğrenim gören 369 yabancı dil öğretmen adayından oluşmaktadır. Araştırmada kullanılan ölçeğin; ilk bölümde katılımcıların cinsiyetleri, öğrenim gördükleri bölümleri ve sınıf düzeyleri, ikinci bölümde ise beşli likert tipi 25 maddeden oluşan İletişim Becerilerini Değerlendirme Ölçeğinden (İBDÖ) yararlanılmıştır. Araştırma bulgularının çözümlenmesinden; öğretmen adaylarının cinsiyetlerine göre iletişim becerileri arasında erkeklerin iletişim becerileriyle ilgili görüşleri, az bir farkla kız öğrencilerin görüşlerinden daha yüksek olduğu belirlenmiştir. Araştırmaya katılan öğretmen adaylarının bölüm (Almanca, İngilizce ve Fransızca) değişkenine göre iletişim becerileri arasında anlamlı farklılık olduğu belirlenmiştir. Bununla birlikte öğretmen adaylarının iletişim becerileri ile ilgili görüşlerinin sınıf düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık içermediği tespit edilmiştir. Araştırmaya katılarak görüş belirten yabancı dil öğretmen adaylarının öğrenim gördükleri sınıf değişkenine göre elde edilen tutum puan ortalamaları arsında en yüksek puan az farkla da olsa birinci sınıfta öğrenim gören öğrenciler olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Foreign Language Preservice Teachers’ Views About Communication Skills
2014
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Rapid developments in technology have spread and varied the tools used for communication. Today, people using these tools can communicate more easily with their acquaintances as well as with other people they do not know. The fact that the concept of place and environment in communication is no longer on the agenda has varied the language used within the society and increased the importance of language used in communication. The purpose of this study trying to examine communication skills regarded as an important building block in sharing information was to determine foreign language preservice teachers’ views about communication skills. The research sample included 369 foreign language preservice teachers attending an education faculty. The scale used in the study was made up of two parts. The first part aimed at gathering data regarding the participants’ gender, their departments and class grades. In the second part, the Communication Skills Evaluation Scale (CSES) consisting of 25 five-point Likert-type items was used. Analysis of the research data revealed that the male preservice teachers’ views about communication skills were slightly higher than those of the female preservice teachers. In terms of the participants’ department (German Language Teaching, English Language Teaching and French Language Teaching), a significant difference was found between their communication skills. In addition, no significant difference was found between the participants’ views about communication skills with respect to their class grades. Also, in relation to their class grades, the highest attitude mean score was, though with a slight difference, in favor of the freshman students participating in the study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 47.331
Turkish Studies