Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 8
Belediyelerin Otobüs Sürücülerinin İstihdam Kriterlerinin Ahp ve Swara Yöntemleri ile Belirlenmesi: Mersin Örneği
2022
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yeni kamu işletmeciliği yaklaşımına göre, vatandaşlara kamu hizmeti sunan belediyeler, özel sektörde faaliyet gösteren organizasyonlar gibi müşteri odaklı bir yaklaşım sergilemelidir. Günümüzde özellikle hizmet sektöründe personel istihdam sürecinde yaşanan problemler, organizasyonların rekabet avantajını olumsuz etkilemektedir. Belediyelerin sunduğu en önemli kamu hizmetlerinden olan toplu taşıma sektörü de istihdam süreci önem arz eden alanlardan birisidir. Bunun temel sebebi, toplu taşıma hizmeti sunan personelin seçiminde oluşacak aksaklıkların, maddi kayıpların yanında can kayıplarına da sebep olabilmesidir. Bu çalışmada belediyelerde istihdam edilecek otobüs sürücülerinin seçimlerinde kullanılabilecek kriterlerin belirlenmesi ve ağırlıklandırılması hedeflenmiştir. Bu kapsamda literatüre dayanarak belirlenen 15 istihdam kriteri, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs sürücülerinin istihdamından sorumlu üç uzman tarafından AHP ve SWARA yöntemleri ile ağırlıklandırılmıştır. İki farklı yaklaşımın sonuçları kıyaslanarak ağırlıklandırma yöntemleri ve bulguların tutarlılığı incelenmiştir. Bu çalışmanın, sayısal olmayan personel seçim kriterlerinin sayısal olarak ağırlıklandırılabilmesine ve organizasyonların daha objektif ve güvenilir bir istihdam süreci yürütebilmesine katkıda bulunacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Determining Recruitment Criteria Of Municipal Bus Drivers By Ahp and Swara Approaches: The Case Of Mersin
2022
Yazar:  
Özet:

According to the new public management approach, municipalities that provide public services to citizens should exhibit a customer-oriented approach like private companies. Today, problems in the personnel recruitment process, especially in service sectors, have detrimental impacts on organizations’ competitive advantage. The recruitment process of the public transportation, which is one of the most important public services, is also critical. The main purpose of the importance is that the disruptions in the bus driver selection process can result in both casualties and financial losses. The main purpose of the study is to identify and weight the criteria that might be utilized in the recruitment of municipal bus drivers. 15 recruitment criteria based on the literature are weighted using AHP and SWARA methods by three experts who are responsible for the recruitment of bus drivers in Mersin Metropolitan Municipality. The outcomes of two methods are compared, as well as the weighting methods and consistency of the findings. The study is expected to contribute to the quantitative weighting of non-numerical personnel selection factors, allowing firms to conduct more objective and accurate recruitment processes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 687
Atıf : 3.805
2023 Impact/Etki : 0.389
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi