Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 14
ORTAOKUL 7.SINIF ÖĞRENCİLERİN SOSYAL BİLGİLER DERSİ DEĞİŞİM VE SÜREKLİLİĞİ ALGILAMA BECERİ DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ
2015
Dergi:  
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma ortaokul 7.sınıf öğrencilerin sosyal bilgiler dersi değişim ve sürekliliği algılama beceri düzeylerini belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.Araştırmada nicel araştırma desenlerinden tarama modeli kullanılmıştır.Çalışma grubunun belirlenmesinde basit rastlantısal (tesadüfi) tekniğinden yararlanılmıştır.2014-2015 eğitim öğretim yılı bahar döneminde Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı merkez ortaokulların 7.sınıfında okuyan toplam 80 öğrenci araştırmaya dahil edilmiştir.Çalışmada 7.sınıf Sosyal Bilgiler “Türk Tarihine Yolculuk” ünitesindeki değişim ve sürekliliği algılama becerisine uygun kazanımlar belirlenerek başarı testi ve açık uçlu sorular hazırlanmıştır.Hazırlanan soruların kapsam geçerliliğine ilişkin iki sosyal bilgiler öğretmeni, bir Türkçe öğretmeni ile alanında uzman bir akademisyenin görüşleri alınmış ve önerileri doğrultusunda eksikler giderilmiştir.Araştırmada öğrencilerin sorulara verdikleri cevaplardan elde edilen bulgular SPSS programı aracılığıyla analiz edilmiştir.Yapılan istatistiksel analizlerde aritmetik ortalama ve t-testi değerlerinden yararlanılmıştır.Araştırmadan elde edilen bulgular neticesinde öğrencilerin Değişim ve sürekliliği algılama boyutunda başarılı oldukları görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 616
Atıf : 2.009
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi