Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 49
 İndirme 14
Özel Sağlık Kuruluşunda Çalışanların Örgütsel Bağlılık Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Bağlamında İncelenmesi: Samsun İli Örneği
2020
Dergi:  
Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, özel sağlık kuruluşlarında çalışanların örgütsel bağlılık düzeylerinin ortaya konularak bunun görev yapılan sağlık kuruluşu, mesleki deneyim süresi, kurumdaki çalışma süresi, birimdeki çalışma süresi, cinsiyet, yaş, medeni durum ve eğitim düzeyi ile anlamlı bir farklılık oluşturup oluşturmadığını ortaya koymaktır. Betimsel tarama modeli niteliğinde olan bu çalışmanın ana kütlesi Samsun ili özel hastaneleridir. Çalışma Samsun ilindeki tüm özel sağlık kuruluşuna uygulanmış olup bu hastane sayısı 6 dır. Örneklemi ise basit tesadüfi örnekleme yöntemi ile seçilen 60 sağlık çalışanları oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak anket yöntemine başvurulmuştur. Anket içerisinde çalışanların kişisel özelliklerini belirlemek için demografik bilgi formu ile Meyer ve Allen tarafından geliştirilen Örgütsel Bağlılık Ölçeği kullanılmıştır. Anket uygulaması sonucunda elde edilen verilerin çözümlenmesinde SPSS 26.00 programı tercih edilmiştir. Araştırma sonucunda, mesleki deneyim, cinsiyet, yaş, eğitim düzeyi, medeni durum, mevcut birimdeki çalışma süresi, kurumdaki çalışma süresine göre örgütsel bağlılık düzeyi ve alt boyutlarının karşılaştırılmasında 0,05 düzeyinde anlamlı bir farklılık olmadığı tespit edilmiştir. Buna karşın görev yapılan sağlık kuruluşuna göre örgütsel bağlılık düzeyinin anlamlı düzeyde farklılaştığı tespit edilmiştir. Araştırmada ayrıca, kurumdaki çalışma süresi ile normatif bağlılık arasında, görev yapılan sağlık kuruluşu ile duygusal ve normatif bağlılık arasında anlamlı bir farklılık olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

In The Special Health Agency, The Examination Of The Varied Levels Of Association Of The Species Of The Species Of The Species Of The Species Of The Species Of The Species Of The Species Of The Species Of The Species Of The Species Of The Species Of The Species Of The Species Of The Species Of The Species Of The Species Of The Species.
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to reveal the level of organizational commitment of employees in private health institutions and to reveal whether it makes a significant difference in the health institution in which it is responsible, the duration of professional experience, the duration of work in the institution, the duration of work in the unit, gender, age, civil status and education level. The main mass of this study, which is in the character of the visual scan model, is the private hospitals of Samsun. The study was applied to all private health institutions in the province of Samsun and this number of hospitals is 6. The sample consists of 60 health workers selected by a simple random sample method. The research method was applied to the survey as a data collection tool. The survey used the Organizational Responsibility Scale developed by Meyer and Allen with a demographic form of information to determine the personal characteristics of employees. For the analysis of the data obtained by the survey application, the SPSS 26.00 program was preferred. The study found that there was no significant difference in the comparison of professional experience, gender, age, level of education, civil status, time of work in the current unit, level of organizational commitment and subdimensions according to the time of work in the institution. However, according to the health agency, the level of organizational commitment has been significantly differentiated. The study also found that there was a significant difference between the duration of work in the institution and the normative commitment, between the health institution in charge and the emotional and normative commitment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 280
Atıf : 1.058
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini