User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 5
BATI AKDENİZ BÖLGESİ’NİN YEŞİL YÖNETİM PERSPEKTİFİNDE SWOT ANALİZİ
2023
Journal:  
Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Author:  
Abstract:

Günümüz dünyasında çevre, yeşil ve sürdürülebilir gelişmeler, iklim değişikliğinden kaynaklanan zorluklar ve kötüleşen çevre koşulları nedeniyle son yıllarda artan bir ilgi görmesiyle “yönetim” teriminin önüne “yeşil” sıfatının konmasına neden olmuştur. Çevreye duyarlı yönetim ve çevre dostu yönetim olarak da adlandırılan yeşil yönetim basitçe örgütlerin faaliyetlerinde çevre odaklı hareket etmesidir. Yeşil yönetim, çevre bilincinin geliştirilmesi, enerji kaynaklarının ve çevre dostu teknolojilerin kullanılması, atıkların yeniden kullanılması ve işletmelerin üretim faaliyetlerinden başlayarak ambalajlama ve tüketicilere ulaştırmaya kadar geri dönüşüm faaliyetlerini içeren bir paradigmadır. Yeşil yönetim, yeşil ekonomiye yol açan yeni, daha sürdürülebilir ve dayanıklı ekonomi modellerini benimsemek için gerekli eylemlerin birçok önermesinden biridir. Yeşil yönetimin amacı, işletme faaliyetlerinin çevre ile uyumlu olarak yürütülmesini sağlamak, işletme amaç, vizyon ve hedefleri ile işletme fonksiyonlarında çevreyi korumak, sürekli gelişmeyi sağlamak ve sürdürülebilirlik ilkesine uygun teknolojileri seçmektir. Bu tür bir yönetim, küresel, ulusal ve bölgesel olmak üzere farklı ekonomi seviyelerinde gözlemlenebilir. Çalışmada Batı Akdeniz Bölgesine ait araştırmalar yeşil yönetim perspektifinden incelenmiş bu inceleme sonucunda SWOT analizi kullanılarak bölgenin bu anlamda güçlü, zayıf yönleri ve fırsat, tehditleri ortaya konmuştur.

Keywords:

0
2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 11
Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi