Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Galekti̇n-3’un Kolon Karsi̇nom Metastazindaki̇ Yeri̇ ve Onemi̇
2023
Dergi:  
Balıkesir Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Galektin-3, hücre içi ve hücre dışı yerleşimli, hücre adezyonu, büyümesi, çoğalması, farklılaşması, göçü ve apoptozu kontrol etmek ve aralarındaki ilişkiyi düzenlemek gibi görevleri olan S tipi bir lektin ailesi üyesi olan endojen bir β-galaktozid bağlayıcı proteindir. Bu çalışmada galektin-3 ekspresyonunun metastaz biyolojisindeki rolünü ve kolon karsinomlarında tümör metastazını öngörmedeki rolünü aydınlatmayı amaçladık. Gereç ve Yöntem: Bu çalışmaya normal mukoza-tümör dokusunun geçişini içeren kolon adenokarsinomu bulunan 80 olgu dahil edildi. Bu vakalarda galektin-3 ekspresyonu immünohisto-kimyasal olarak araştırıldı. Bulgular: Galektin-3 ekspresyonu ile yaş, cinsiyet, histolojik tip ve histolojik derece arasında anlamlı bir ilişki olmadığı ancak histolojik derece arttıkça galektin-3 ekspresyon miktarında anlamlı bir artış olduğu görüldü. Komşu normal mukoza ve tümörün galektin-3 ekspresyonu, metastazı olan hastalarda metastazı olmayan hastalara göre anlamlı derecede yüksek bulundu. Vasküler invazyon varlığı ile galektin-3 ekspresyonunun artışı arasında da bir korelasyon tespit edildi. Metastatik odaklardaki galektin-3 ekspresyonunun ortalaması, tümör alanınındakinden daha yüksek bulundu. Bu bulgular metastatik fenotipli hücrelerin daha yüksek miktarda galektin-3 eksprese ettiğini ve galektin-3'ün metastaz patogenezinde henüz yeri belirlenememiş olsa da dolaylı olarak rolü olduğunu düşündürmektedir. Sonuç: Çalışmamızda galektin-3 ekspresyonunun kolon karsinomlarının metastatik sürecinde rol oynayabileceği sonucuna varıldı.

Anahtar Kelimeler:

The Role and Importance Of Galectin-3 In Colon Carcinoma Metastasis
2023
Yazar:  
Özet:

Objective: Galectin-3 is an endogenous β-galactoside binding protein which is an S-type lectin family member with intracellular and extracellular localization and has certain tasks for controlling cell adhesion, growth, proliferation, differentiation, migration, and apoptosis. In this study we aimed to elucidate the role of galectin-3 expression in metastasis biology and its role in predicting tumor metastasis in colon carcinomas. Materials and Method: In this research, 80 cases with colon adenocarcinoma containing the transition of the normal mucosa-tumor tissue were included. The expression of galectin-3 in these cases was investigated immuno-histochemically. Results: There was no significant relationship between Galectin-3 expression and age, gender, histological type, and histological grade, but there was a significant increase in the amount of galectin-3 expression while the histological grade increased. Galectin-3 expression of the adjacent normal mucosa and tumor was found to be significantly higher in patients with metastases than patients without metastases. There was also a correlation between the presence of vascular invasion and the increase of galectin-3 expression. The mean galectin-3 expression in metastatic foci was higher than that of the tumor area. These findings suggest that the cells with metastatic phenotype express a higher amount of galectin-3 and also galectin-3 has an indirect role in the pathogenesis of metastasis even if its place could not be determined currently. Conclusion: In our study, it was concluded that the expression of galectin-3 may play a role in the metastatic process of colon carcinomas.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Balıkesir Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 148
Atıf : 35
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini