Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 28
 İndirme 12
Lise Öğrencisi Ergenlerin Bağlanma Stillerinin Teknoloji Bağımlılıkları ile İlişkisi: Kesitsel Bir Çalışma
2020
Dergi:  
Yeni Symposium Psikiyatri, Nöroloji ve Davranış Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Araştırma lise öğrencisi ergenlerin bağlanma stillerinin teknoloji bağımlılıkları ile ilişkisini belirlemek amacı ile tanımlayıcı olarak yapılmıştır. Yöntem: Araştırmanın evrenini batıda bir ilde Milli Eğitim İl Müdürlüğüne bağlı 22 Devlet Okulunu temsilen dokuz lisede öğrenim gören 5111 öğrenci oluşturmuştur. Örneklem büyüklüğü evreni bilinen örnekleme yöntemiyle hesaplanmıştır. Olası kayıplar göz önüne alınarak %30 yedek eklenmiş ve örneklem büyüklüğü 355 olarak belirlenmiştir. Örnekleme alınacak öğrencilerin okullara göre tabakalaması yapılmıştır. Araştırmanın verileri araştırmacılar tarafından literatür doğrultusunda hazırlanan anket formu, Yakın İlişkilerde Yaşantılar Envanteri-II Orta Çocukluk Ölçeği, Akıllı Telefon Bağımlılığı Ölçeği, İnternet Bağımlılığı Ölçeği ve Dijital Oyun Bağımlılığı Ölçeği ile toplanmıştır. Araştırma verilerinin analizinde SPSS 22.0 istatistik paket programı kullanılmıştır. Verilerin değerlendirilmesinde tanımlayıcı istatistiksel yöntemlerin yanı sıra Pearson korelasyon testi kullanılmıştır. Bulgular: Araştırmaya katılan öğrencilerin %62,5’i kız ve yaş ortalamaları 16,47±1,14’dir. Yakın ilişkilerde Yaşantılar Envanteri-II Orta Çocukluk Ölçeğinin kaygı alt boyutuyla Akıllı Telefon Bağımlılığı Ölçeği arasında pozitif yönlü zayıf (r = 0,258; p < 0,001); kaçınma alt boyutuyla pozitif yönlü çok zayıf ilişki saptanmıştır (r = 0,179; p < 0,001). Yakın İlişkilerde Yaşantılar Envanteri-II Orta Çocukluk Ölçeğinin kaygı ve kaçınma alt boyutlarıyla İnternet Bağımlılığı Ölçeği arasında (Sırasıyla: r = 0,359, p < 0,001; r = 0,268, p < 0,001) pozitif yönlü zayıf ilişki saptanmıştır. Sonuç: Kaygılı ve kaçınmacı bağlananlarda akıllı telefon ve internet bağımlılığının daha fazla olduğu ancak kaygılı ve kaçınmacı bağlanmanın dijital oyun bağımlılığını etkilemediği bulunmuştur. Risk gruplarına yönelik problem çözme eğitimlerinin verilmesi, öğrencilerin sosyal etkinliklere yönlendirilmeleri uygun olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

High School Students Relationship With Technology Addictions Of Adolescent Connecting Styles: A Cutting-edge Study
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: The research was carried out to identify the relationship of teenage connectivity styles with technological addictions. Method: The universe of research was formed by 5111 students studying in nine high schools represented by the 22 state schools associated with the National Education Provincial Directorate of a province in the west. The size of the sample is calculated by the known sample method of the universe. Considering possible losses, 30% of the spare was added and the sample size was 355. Examples of students are placed according to the schools. The data of the study was collected in the survey form prepared by the researchers according to literature, the Reserve of Life in Near Relationships-II Middle Childhood Scale, the Scale of Smart Phone Addiction, the Scale of Internet Addiction and the Scale of Digital Game Addiction. In the analysis of the research data, the SPSS 22.0 statistical package program was used. In the assessment of the data, identifiable statistical methods have been used as well as the Pearson correlation test. Results: 62.5 percent of the students who participated in the study were girls and the average age of 16.47±1.14. In close relationships, a very weak positive relationship between the worries of the middle childhood scale and the smart phone addiction scale is found (r = 0,258; p < 0,001); a very weak positive relationship with the avoidance scale is found (r = 0,179; p < 0,001). In close relationships, a positive weak relationship between the scale of anxiety and avoidance and the scale of internet addiction (r = 0,359, p < 0,001; r = 0,268, p < 0,001) has been identified. The result is that worried and preventative connectors have more smartphone and internet addiction, but worried and preventative connectors have not been found to affect digital gaming addiction. The provision of problem-solving training to risk groups will be appropriate for students to be directed to social activities.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Yeni Symposium Psikiyatri, Nöroloji ve Davranış Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 373
Atıf : 969
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini