Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Ureterde Cut-off İsareti
2023
Dergi:  
Balıkesir Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Obstrüktif üropati, böbrek taşları, vezikoüreteral reflü, posterior üretral kapak ve ürotelyal tümörler gibi yaygın nedenlere bağlı olarak ortaya çıkar. Ayrıca solid tümörler, retroperitoneal fibrozis, primer lenfomalar (Non-Hodgkin lenfomalar vb.) gibi nadir nedenler de vardır. Bel ağrısı olan 20 yaşındaki erkek hastaya sırt ağrısı ayırıcı tanısı için kemik taraması yapıldı. Kısa segment üreter stazının eşlik ettiği tek taraflı renal staz dışında kemik sintigrafisi bulguları normaldi. Üreteral aktivitenin ani sonlanması, yani “cutoff işareti” nedeniyle, üreter stazının ayırıcı tanısı için takip eden bir SPECT/BT görüntülemeye odaklanıldı. Tanısal olmayan BT kesitlerinde üretere bası yapan bir para-aortik yumuşak doku kitlesi saptandı. Bu vaka, ince sintigrafik bulgularda SPECT/BT görüntülemenin katma değerinin altını çizmektedir. Üreterde stazın aniden sonlanması, daha önce üriner sistem patolojisi öyküsü olmayan olgularda SPECT/BT uygulamasını gerektirebilir. SPECT/CT etiyolojinin aydınlatılmasında ek faydalar sağlayabilir.

Anahtar Kelimeler:

Cut-off Sign In Ureter
2023
Yazar:  
Özet:

Obstructive uropathy occurs due to common causes such as kidney stones, vesicoureteral reflux, posterior urethral valve and urothelial tumors. In addition, there are rare causes such as solid tumors, retroperitoneal fibrosis, primary lymphomas (Non-Hodgkin lymphomas etc.). A 20-year old male with lower back pain underwent a bone scan for differential diagnosis of back pain. The bone scan findings were normal, except for the presence of unilateral renal stasis accompanied by a short segment ureteral stasis. Due to the abrupt termination of the ureteral activity, namely the “cutoff sign”, a subsequent SPECT/CT imaging was focused for differential diagnosis of ureteral stasis. Non-diagnostic CT sections revealed a para-aortic soft tissue mass compressing the ureter. This case underlines the added value of SPECT/CT imaging in subtle scintigraphic findings. The abrupt termination of stasis in the ureter may warrant the application of SPECT/CT in cases with no previous history of urinary tract pathology. SPECT / CT may provide additional benefits of clarifying the etiology.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Balıkesir Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 148
Atıf : 35
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini