Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Termoplastik Pekistirme Apareylerini Temizleme Yontemleri ve Etkileri
2024
Dergi:  
Acta Odontologica Turcica
Yazar:  
Özet:

Estetik ve şeffaf olması sebebiyle termoplastik pekiştirme apareylerine ilgi giderek artmaktadır. Pekiştirme tedavisi sırasında hastalardan bu apareyleri yemek dışında tam zamanlı kullanmaları, apareyler ağızdayken su dışında bir şey yiyip içmemeleri ve apareylerini iyi temizlemeleri istenmektedir. Ortodontistler bu apareylerin hijyeninin sağlanması için farklı yöntemler önermektedirler. Bilimsel literatür fırçalama ve kimyasal ajanlarla temizliğin en popüler yöntemler olduğunu göstermektedir. Uzun süreli kullanım ve tekrarlayan temizleme siklusları termoplastik pekiştirme apareylerinin mekanik ve fiziksel özelliklerini bozabilmektedir. Apareyler nem, ısı ve tükürük enzimlerine maruz kaldığında değişikliğe yatkındır. Etkili bir temizleme yöntemi kullanım ömrünü uzatır ve hastanın tedaviye uyumunu artırır. Termoplastik pekiştirme apareylerinin hijyeninin sağlanmasında herhangi bir yaklaşımın hastaya tavsiye edilebilmesi için kullanılan yöntemlerin avantaj ve dezavantajlarının iyi bilinmesi önemlidir. Bu nedenle derlemenin amacı; termoplastik pekiştirme apareylerinin temizliğinde kullanılan yöntemleri ve etkilerini araştırmaktır.

Anahtar Kelimeler:

Cleaning Methods Of Thermoplastic Retention Appliances and Their Effects
2024
Yazar:  
Özet:

Interest in thermoplastic retention appliances has increased due to their aesthetic and transparent nature. During retention, patients are told to use these appliances full-time except for meals, not to eat or drink anything other than water while the appliances are in place, and to clean their appliances well. Orthodontists suggest different methods to ensure the hygiene of these appliances. The scientific literature shows that brushing and cleaning with chemical agents are the most popular methods. Long-term use and repetitive cleaning cycles can deteriorate the mechanical and physical properties of thermoplastic retention appliances. These appliances are prone to change when exposed to moisture, heat and salivary enzymes. An effective cleaning method prolongs the life of these appliances and could increase compliance with the treatment. In order to be able to recommend a specific method to the patient in ensuring the hygiene of thermoplastic retention appliances, it is important to know the advantages and disadvantages of various cleaning methods. Therefore, the purpose of the review is to investigate these methods and their effects over time.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Acta Odontologica Turcica

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 861
Atıf : 695
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini