Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Yurt Disindan Denizli Iline Gonderilen Medikolegal Olum Olgularinin Degerlendirilmesi
2024
Dergi:  
Pamukkale Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, yurt dışında şüpheli ölüm olarak bildirilen ve ülkemize gönderilen şüpheli ölüm olgularına yaklaşımda karşılaşılan zorluklar bulgularımızla tartışılarak literatüre katkıda bulunulması amaçlanmıştır. Gereç ve yöntem: Bulgular Ocak 2012-Aralık 2022 yılları arasında yurt dışından Denizli iline gönderilen, ölü muayene ve otopsisi yapılan tüm medikolegal ölüm olguları retrospektif olarak taranarak elde edilmiştir. Bulgular: Çalışmaya alınan 12 olgunun 3’ü kadın, 9’u erkek, en genç olgu 2 yaşında, en yaşlı olgu ise 66 (medyan 49) yaşındadır. Dokuz (%75) olgu ile en fazla şüpheli ölüm olgusu gönderen ülke Almanya olurken, Türkmenistan, Hollanda ve Avusturya’dan birer olgu gönderilmiştir. Olgular orijin yönünden değerlendirildiğinde, doğal orjinli 5 (%41) olguyu, intihar orjinli 4 (%33) olgunun takip ettiği görülmektedir. Sonuç: Yurt dışından gelen medikolegal ölüm olgularını yeniden değerlendirmede karşımıza çıkan sorunları en aza indirebilmek için tüm ülkeler tarafından yurt dışına gönderilen şüpheli ölüm olgularına uluslararası standartlar dahilinde medikolegal otopsi yapılması, yapılan otopsi bulgularını içeren raporun ve kişinin ölüm sebebini aydınlatmaya yardımcı olabilecek tüm belgelerin gittiği ülkedeki adli tıp uzmanları ile paylaşılmasının uygun olacağı düşüncesindeyiz.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Medicolegal Death Cases Sent From Abroad To Denizli Province
2024
Yazar:  
Özet:

Purpose: In this study, we aimed to contribute to the literature by discussing the difficulties encountered in the approach to suspicious death cases reported abroad and sent to our country. Materials and methods: The findings were obtained by retrospectively reviewing all medico-legal death cases sent from abroad to Denizli province between January 2012 and December 2022, in which postmortem examination and autopsy were performed. Results: Of the 12 cases included in the study, 3 were female and 9 were male, the youngest case was 2 years old and the oldest case was 66 (median 49) years old. Germany was the country with the highest number of suspicious deaths with nine cases (75%), while one case each was sent from Turkmenistan, the Netherlands and Austria. When the cases were evaluated in terms of origin, it was observed that 5 (41%) cases were of natural origin followed by 4 (33%) cases of suicide origin. Conclusion: In order to minimize the problems encountered in the re-evaluation of medico-legal death cases from abroad, we think that it would be appropriate for all countries to perform medico-legal autopsy in accordance with international standards for suspicious death cases sent abroad, and to share the report containing the autopsy findings and all documents that may help to clarify the cause of death of the person with the forensic medicine experts in the country of destination.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Pamukkale Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 926
Atıf : 1.203
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini