Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
 İndirme 2
Kalsiyum Hidroksit İçerikli Medikamentlerin Radyopasite Miktarının Görüntü Analizi ile Belirlenmesi
2022
Dergi:  
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Bu makalenin amacı, kalsiyum hidroksit içerikli kanal içi medikamentlerin radyoopasitesini güncel görüntü analiz yöntemleriyle karşılaştırmaktır. YÖNTEM ve GEREÇLER: Bu çalışmada üç farklı ticari kalsiyum hidroksit medikamenti kullanıldı. Radyografik görüntü verileri Uluslararası Standardizasyon Örgütü #6876: 2012 yönergelerine göre elde edildi. Her bir numune için analiz edilecek bölge belirlendi. X-ışını görüntü verilerinin ortalama (± SD) gri değerleri bir görüntü analiz yazılımı ile ölçüldü. Numunelerin ortalama gri değerleri ile step-wedge için belirlenen gri değerler bir kalibrasyon eğrisi oluşturularak mmAl değerlerine dönüştürüldü. Veriler tek yönlü varyans analizi ve ardından Tukey’in çoklu karşılaştırma testi ile analiz edildi. BULGULAR: Tüm medikamentlerin ortalama radyoopasite değerlerinde anlamlı farklılık oluştu (p<0,05). Ortalama radyoopasite değerleri şu şekilde sıralandı: TempCanal (4,94±0,31mmAl) > ProCalR (2,63±0,05mmAl) > Kontrol (2,19±0,11mmAl). TARTIŞMA ve SONUÇ: Radyoopak kalsiyum hidroksit içerikli medikamentlerin radyoopasite değerleri arasında yüksek farklılık ortaya çıkmıştır. Medikamentler 2,19 ila 4,94 mm alüminyum eşdeğerinde radyoopasite göstermiş olmasına rağmen, yalnızca TempCanal uluslararası standart olan 3 mm alüminyum eşdeğerinin üzerinde değerler kaydetmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Determination Of The Amount Of Radiopathy Of Calcium Hydroxide-containing Medications By Image Analysis
2022
Yazar:  
Özet:

Introduction and Purpose: The purpose of this article is to compare the radioopathy of in-channel medications containing calcium hydroxide with current image analysis methods. Method and Requirements: In this study, three different commercial calcium hydroxide medications were used. Radiographic image data was obtained according to the International Organization for Standardization #6876: 2012 guidelines. The area to be analyzed for each sample was determined. The average (± SD) grey values of X-ray image data were measured by an image analysis software. The average grey values of samples and the grey values specified for step-wedge were converted into mmAl values by creating a calibration curve. The data was analyzed by one-way variance analysis and then by Tukey's multi-comparative test. A significant difference was made in the average radiopathy values of all medications (p<0,05). The average radioopasity values are classified as follows: TempCanal (4,94±0,31mmAl) > ProCalR (2,63±0,05mmAl) > Control (2,19±0,11mmAl). RELATED AND RESULTATED: There is a high difference between the radioopacity values of drugs containing calcium hydroxide. Although the medications showed radiopathy in the aluminum equivalent of 2.19 to 4.94 mm, only TempCanal recorded values above the aluminum equivalent of 3 mm, which is the international standard.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 378
Atıf : 489
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini