Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 8
Cocuk Geli̇si̇mi̇ Programi Ogrenci̇leri̇ni̇n Covi̇d-19 Salgini ve Asi Calismalarina Yoneli̇k Gorusleri̇ni̇n Beli̇rlenmesi̇
2022
Dergi:  
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın temel amacı çocuk gelişimi okuyan öğrencilerin Covid-19 salgını ve aşısına yönelik görüşlerini belirlemektir. Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden olgu bilim deseni kullanılmıştır. Homojen örneklem yöntemi ile belirlenen katılımcılar Muş ili Malazgirt ilçesindeki bir üniversitenin önlisans programında okuyan 102 öğrenciden oluşmaktadır. Verilerin toplanmasında tam yapılandırılmış görüşme formu kullanılmış ve bu veriler üçleme (tema-kategori-kod) yapılarak içerik analizi ile analiz edilmiştir. Elde edilen bulgulara göre; çocuk gelişimi okuyan öğrenciler arasında covid-19 salgını hakkında görüş birliğinin olmadığı, görüşlerde farklılıkların olduğu tespit edilmiştir. Katılımcılar covid-19 ile ilgili olumsuz duygular yaratan, kasten ortaya çıkarılan, diğer salgınlar gibi bir gün bitmesi ümit edilen ve tüm dünyayı etkileyen bir salgın olduğunu belirtmişlerdir. Ayrıca covid-19 aşısının geliştirilmesi veya kullanılmasına yönelik kararsız ve olumsuz fikirlerin olmasına rağmen katılımcıların çoğunluğunun aşının yapılması gerektiğini ifade ettikleri tespit edilmiştir. Salgından dolayı duygusal ve psikolojik sorunlar yaşayan bireylere psikolojik danışmanlık ve sosyal uyum yardımlarının sağlanması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Child Development Programme Identification Of The Students' Covid-19 Exhibition and Oriented Views On The Achi Developments
2022
Yazar:  
Özet:

The main objective of this study is to determine the opinions of students studying child development on the Covid-19 epidemic and vaccination. In the study, the methods of research have been used by the fact scientific design. The participants identified by the homogeneous sampling method consist of 102 students studying in the pre-graduate program of a university in the province of Muş ili Malazgirt. In the collection of data, a fully structured interview form was used and these data were tripled (thema-category-code) through content analysis. According to the findings obtained, there is no coherence between the students who study the development of the child about the covid-19 epidemic, there are differences in opinions. Participants pointed out that covid-19 was a epidemic that generated negative emotions, was deliberately revealed, hoped to end a day like other epidemics, and affected the whole world. It was also found that although there were uncertainty and negative ideas about the development or use of the Covid-19 vaccine, the majority of participants said that the vaccine should be done. Individuals with emotional and psychological problems due to their infection need to be provided with psychological advice and social adaptation assistance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 275
Atıf : 494
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini