Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
Die Förderung Der Rezeptiven Kompetenz Durch Reziprokes Lesen İm Daf-unterricht: Zur Stellung Des Kooperativen Lernens İm Hinblick Auf Die Verbesserung Des Leseverstehens
2024
Dergi:  
Anadolu Journal of Educational Sciences International
Yazar:  
Özet:

Yabancı Dil Olarak Almanca derslerinde metni alımlama becerisi, diğer dilsel yeterlilikler üzerinde etkisi olan ana bir anahtar yeterliliktir. "İşbirlikli öğrenme" faktörü de bu becerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynadığı görülmektedir. Çünkü hem öğrenme aktivasyonunu hem de Yabancı Dil Olarak Almanca dersleri için öğretim yöntemini etkiler. Karşılıklı okuma, öğrencilerin dört gruba ayrıldıkları, dört farklı görev üzerinde çalıştıkları ve öğrenmelerini birlikte gerçekleştirdikleri bir metni anlamak için geliştirilen işbirlikçi bir yöntemdir. Ancak klasik yöntemlerle karşılaştırıldığında bu yeni yöntemle okuma teşviki, çeşitli nedenlerden dolayı Yabancı Dil Olarak Almanca derslerinde daha düşük bir önceliğe sahiptir. Çalışmanın amacı, işbirliğine dayalı "Karşılıklı Okuma" yönteminin öğrencilerin mevcut okuma becerilerini nasıl ve ne ölçüde geliştirebileceğini araştırmaktır. Çalışmanın amacı doğrultusunda şu sorulara yanıt aranmaya çalışılmıştır: Yabancı Dil Olarak Almanca dersleri bağlamında "Karşılıklı Okuma" yöntemi öğrencilerin okuduğunu anlama becerilerini nasıl geliştirebilir ve okuma stratejilerinin kullanımını nasıl yaygınlaştırabilir?, "Karşılıklı Okuma" yöntemi öğrencilere işbirlikli öğrenme açısından ne gibi katkılar sağlar?, "Karşılıklı Okuma" yöntemiYabancı Dil Olarak Almanca derslerinde metni anlama sürecinde faydalı mıdır?, Öğrenciler bu süreçte hangi kişisel deneyimlerden yararlanır? Yabancı Dil Olarak Almanca derslerinde metin geliştirme sürecinde "Karşılıklı Okuma" yöntemi faydalı mıdır?, Karşılıklı Okuma sürecinde ve yöntemi uyguladıktan sonra öğrenciler hangi kişisel deneyimlere erişmektedir? Bu yöntemi uygulamak amacıyla, 2022-2023 ilk akademik yılında XXXXX Üniversitesi'nde Yabancı Dil Olarak Almanca sınıflarında 35 öğrenci (B1 seviyesi, Almanca öğretmenliği eğitimi) ile bir uygulama gerçekleştirilmiştir. Daha sonra, öğrencilerin karşılıklı okuma hakkındaki görüşleri üzerine bir anket ve incelenen metin üzerinde bir mini test kullanılmıştır her ikisi de geleneksel ve işbirlikçi okuduğunu anlama yönteminin karşılaştırılması için uygundur. Ayrıca, Yabancı Dil Olarak Almanca sınıfında geleneksel okuma yöntemlerine kıyasla Karşılıklı Okumanın avantaj ve dezavantajları tartışılmıştır. Araştırmaya genel bir bakıştan sonra, bu işbirlikçi yöntemin Yabancı Dil Olarak Almanca derslerindeki olası uygulamaları sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Developing Receptive Competence Through Reciprocal Reading In The Lesson Of Gfl: The Importance Of Cooperative Learning In Improving Reading Comprehension
2024
Yazar:  
Özet:

The ability to receive texts in GFL lessons is a central key competence that also has an impact on other linguistic competences. The factor "cooperative learning" also seems to play a major role in the development of this competence. It influences both the learning activation and the teaching method for GFL lessons. Reciprocal reading is a cooperative method for students' text comprehension in which they are divided into four groups, work on four different tasks and realize the learning together. However, compared with classical methods, reading promotion through this new method occupies a lower position in GFL lessons for various reasons. The purpose of the study is to investigate how and to what extent the cooperative method of "Reciprocal Reading" can promote students' currently available reading skills. In accordance with the aim of the study, an attempt was made to seek answers to the following questions: How can the "Reciprocal Reading" method in the context of GFL teaching promote students' reading comprehension competence and expand reading strategy application?, What contributions does the "Reciprocal Reading" method offer to students in terms of cooperative learning?, Is the "Reciprocal Reading" method profitable in the process of developing the text in GFL teaching?, What personal experiences do students access during the process of Reciprocal Reading and after applying the method? For the purpose of implementing the theoretical principles of this method, a practical application was carried out with 35 students (level B1, Program of German Language Teaching) in GFL lessons at Trakya University in the first academic year 2022-2023. Subsequently, a survey regarding the students' views on Reciprocal Reading and a mini-test on the edited text were used, both of which are relevant for comparing the traditional with the cooperative method of reading comprehension. Furthermore, the advantages and disadvantages of Reciprocal Reading compared to traditional reading methods in GFL lessons were discussed. After a research overview, the possible applications of this cooperative method in GFL lessons were presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Anadolu Journal of Educational Sciences International

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 301
Atıf : 2.049
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini