Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitülerinde Hazırlanmış Olan Tezlerin Bibliyografya Çalışması
2023
Dergi:  
Güvenlik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Türkiye’de Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitülerinde hazırlanmış olan lisansüstü tezlerin konulara göre amacı, sonucu ve önerileri meta-sentez yöntemi ekseninde değerlendirilerek açıklanmıştır. Araştırma Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüleri anahtar kelimesi ile Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi veri tabanındaki 1991 ila 2022 yılları arasında yayımlanmış olan 977 tez meta-sentez yöntemi ile değerlendirilmiştir. Bu tezlerin erişim izinlerinin bulunup bulunmadığı, yıl, üniversite, ana bilim dalı, program, konu, tür (yüksek lisans/ doktora), yöntem, amaç, sonuç ve önerileri bakımından tasnif edilerek değerlendirilmiştir. Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitülerinde hazırlanmış olan lisansüstü tezlerin 739 (%75,64) yüksek lisans, 238 (%24,36) doktora tezi, tezler özelliği bakımından 672 özgün araştırma, 63 (%8,15) derleme ve 169 (%17,29) ise erişime açık olmadığı saptanmıştır. Tezlerin 663’ü İstanbul Üniversitesi’nde, 210’u Ankara Üniversitesi’nde 80’u İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da 24’ü ise diğer yükseköğretim kurumlarında hazırlanmıştır. Tezler ağırlıklı olarak 2010 yılı (53) ve sonrasında hazırlanmış olup tezlerden çoğunluğu (98) kriminalistik alanında olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada; Türkiye’de Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitülerinde hazırlanmış olan lisansüstü tezlerin konulara göre amacı, sonucu ve önerileri meta-sentez yöntemi ekseninde değerlendirilerek açıklanmıştır. Araştırma Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüleri anahtar kelimesi ile Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi veri tabanındaki 1991 ila 2022 yılları arasında yayımlanmış olan 977 tez meta-sentez yöntemi ile değerlendirilmiştir. Bu tezlerin erişim izinlerinin bulunup bulunmadığı, yıl, üniversite, ana bilim dalı, program, konu, tür (yüksek lisans/ doktora), yöntem, amaç, sonuç ve önerileri bakımından tasnif edilerek değerlendirilmiştir. Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitülerinde hazırlanmış olan lisansüstü tezlerin 739 (%75,64) yüksek lisans, 238 (%24,36) doktora tezi, tezler özelliği bakımından 672 özgün araştırma, 63 (%8,15) derleme ve 169 (%17,29) ise erişime açık olmadığı saptanmıştır. Tezlerin 663’ü İstanbul Üniversitesi’nde, 210’u Ankara Üniversitesi’nde 80’u İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da 24’ü ise diğer yükseköğretim kurumlarında hazırlanmıştır. Tezler ağırlıklı olarak 2010 yılı (53) ve sonrasında hazırlanmış olup tezlerden çoğunluğu (98) kriminalistik alanında olduğu saptanmıştır.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Güvenlik Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 199
Atıf : 777
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini