Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Türkiye Dijital Kamusal Alanında Suriyeliler Söyleminin Bir Eleştirisi
2023
Dergi:  
Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, dijital kamusal alanda (DPS) “Suriyeliler” i çevreleyen söylem aracılığıyla ortaya çıkan yeni ırkçılık olgusunu yeni medya ekolojisi bağlamında incelemektir. Bu çalışma, yeni ırkçılık paradigmasının da işaret ettiği gibi, özellikle dijital alanlarda göçmen karşıtı söylemin yaygın olduğu önermesine dayanmaktadır. Bu çalışmada ele alınan temel soru, “Suriyeliler” söyleminin DPS'de hangi bağlam(lar)da kullanıldığıdır. Veriler, Twitter'da 7750 tweet, hashtag ve yorum, YouTube'da 294 video içeriği ve yorumu, 285 Facebook gönderisi ve Instagram'da 38.600 yorum/içeriği kapsayan amaçlı örnekleme yoluyla toplanmıştır. Söylem merkezli çevrimiçi etnografi, 15 Aralık 2020 ile 10 Şubat 2021 tarihleri arasında Twitter, Facebook, YouTube, Instagram ve TikTok platformlarında gerçekleştirilmiştir. Türk milliyetçiliğine eklemli yeni ırkçılık, DPS'de büyük bir yoğunlukta olduğu görüldü. Dışlayıcı yorumlar ve tartışmalar, gayri resmi İslami milliyetçilik ile Suriyeli göçmenlerin kesiştiği noktaya ve Türk milliyetçi söyleminin onları nasıl dışladığına ve damgaladığına ulaşıldı.

Anahtar Kelimeler:

A Critique Of Discourse Of Syrians In Turkish Digital Public Sphere
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of the present research is to investigate the phenomenon of new racism expressed through the discourse surrounding "Syrians" in the digital public sphere (DPS) within the context of the new media ecology. This study is premised on the proposition that anti-immigrant discourse in digital spaces is particularly prevalent, as indicated by the new racism paradigm. The core question addressed in this study is the context in which the discourse of "Syrians" is employed in the DPS. The data was collected through purposive sampling, encompassing 7750 tweets, hashtags, and comments on Twitter, 294 video contents and comments on YouTube, 285 Facebook posts, and 38,600 comments/contents on Instagram. The discourse-centered online ethnography was conducted across Twitter, Facebook, YouTube, Instagram, and TikTok platforms between December 15, 2020, and February 10, 2021. The findings of the research reveal that the anti-immigrant discourse towards Syrians, which embodies a new form of racism embedded in Turkish nationalism, was expressed with great intensity in the DPS. The exclusionary comments and discussions have shed light on the intersection of informal Islamic nationalism and Syrian immigrants and on how Turkish nationalist discourse excludes and stigmatizes them.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 561
Atıf : 1.671
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini