Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencilerinin Bakış Açısıyla Dekan Kavramı
2023
Dergi:  
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı üniversite öğrencilerinin dekan kavramını nasıl kavramsallaştırdıklarını ve algıladıklarını metaforlar aracılığı ile belirlemektir.Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden fenomonolojik desen, çalışma grubunun belirlenmesinde ise amaçlı örnekleme tekniği kullanılmıştır. Araştırmada 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Bingöl Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde öğrenim gören toplam 101 öğrenci yer almıştır. Verilerin analizinde içerik analizi tekniğinden yararlanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, üretilen kategoriler frekans bakımından; yetkili (f=19), ulaşılmayan ve bilinmeyen (f=17), yol gösterici ve aydınlatıcı (f=17), kollayan ve koruyan (f=14), çözüm-üreten (f=10), temel ihtiyaç (f=8), faydalı ve değerli (f=7), faydasız ve güven vermeyen (f=6), ve taraflı (f=3) gibi toplam 9 kategori başlığı altında yer aldığı görülmüştür. Araştırma sonucunda, toplumdaki yüksek güç mesafesinin etkisiyle Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin, dekana ve dekanlık makamına ulaşmanın mümkün olmadığı algısına ve paternalist bir bakış açısına sahip oldukları tespit edilmiştir. Öğrencilerin algıları ve beklentileri göz önüne alındığında dekanların, açık iletişim politikası ve öğrenciye daha yakın olan bir yönetim anlayışı ile hareket etmeleri önerilebilir. Anahtar Kelimeler: Dekan; Paternalizm; Ulaşılmayan; Yetki; Yüksek güç mesafesi.

Anahtar Kelimeler:

The Faculty of Science Literature Concept by the Student's Perspective
2023
Yazar:  
Özet:

The purpose of the research is to determine how university students conceptualize and perceive the dekan concept through metaphors.In the research, the phenomonological pattern from the qualitative research methods, and in the determination of the study group, the aim of the sample technique has been used. The study included a total of 101 students studying at the Faculty of Literature of the University of Bingöl in the 2020-2021 educational year. In the analysis of data, the content analysis technique has been used. According to the results of the study, the categories produced were found to be under a frequency title of 9 categories, including authorized (f=19), unaccessible and unknown (f=17), guide and lighting (f=17), care and protection (f=14), solution-producing (f=10), basic need (f=8), useful and valuable (f=7), useless and unreliable (f=6), and side (f=3). According to the research, the influence of the high power distance in society has found that students of the University of Bingöl Faculty of Science and Literature have the perception that it is impossible to reach the dekan and dekan office and a paternalist perspective. Given the perceptions and expectations of students, the decs may be advised to act with an open communication policy and a management understanding that is closer to the student. Keywords: Dean; Paternalism; Unaccessible; Authority; High power distance.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 232
Atıf : 977
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi