Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
Cultural Continuity From The Kaˉrum Period To The Hittite Empire Period in Light Of Stamp Seals and Impressions
2023
Dergi:  
Adalya
Yazar:  
Özet:

Arkeolojik yeni bulgular, “Hitit” kültürünün ve sanatının karakteristik özelliklerinin Kaˉ rum Dönemi’nin geç evresinde (MÖ 18. yy. sonu) güçlü bir şekilde görülmeye başladığı görüşünü daha da kuvvetlendirmiştir. Bu sanat ve kültür, Anadolu insanının Kuzey Suriye ve Mezopotamya kültürleri ile etkileşimi sonucu sentezle ortaya çıkan yerli Anadolu sanatından kök alarak yüzyıllar boyunca kesintisiz bir şekilde varlığını sürdürmüştür. Farklı nitelikteki birçok arkeolojik materyal üzerinde görülen bu “Hititli” unsurlar hakkında en kapsamlı bilgiyi sağlayan görsel sanat eserlerinin başında damga mühür ve baskıları gelmektedir. Bu çalışmanın amacı, başta Kültepe/Kaniş-Nesˇa’dan ele geçen yeni bulgular olmak üzere, dönemin diğer önemli merkezlerinden ele geçen damga mühür ve baskılarının hem tipolojik hem de ikonografik özelliklerinin analiz edilmesidir. Böylece, Kaˉ rum Dönemi’nden (MÖ 1950-1710) Hitit Dönemi (MÖ 1710/1650-1200) sonuna kadar kültürlerarası devamlılığın damga mühür sanatı üzerindeki etkileri gösterilmeye çalışılmıştır. Filolojik ve arkeolojik bulguların birlikte değerlendirildiği bu çalışmada, sadece Hitit sanat üslubunun değil aynı zamanda Anadolu hiyeroglif yazısının ilk işaretlerinin de Kaˉ rum Dönemi’nin geç evresinde etkili olan yerli kültürden kök bulduğu iddia edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Dergi:  
Adalya
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Adalya

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 55
Atıf : 29
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini