Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 13
Binalarda Enerji Verimliliği Sağlanması İçin Kablosuz Algılayıcı Ağı, Çok Boyutlu Veri Ambarı, Karar Destek Yazılımı ve Ağlı Gömülü Donanımlardan Oluşan Sistemin Araştırılması, Geliştirilmesi ve Doğrulanması
2020
Dergi:  
Turkish Studies Information Technologies and Applied Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, TÜBİTAK Teydeb 1501 Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı çerçevesinde 2014-2018 yılları arasında yürütülmüş 3140107 proje numaralı "Binalarda Enerji Verimliliği için Gerekli Algılayıcıların Özgün Olarak Geliştirilmesi Projesi" kapsamında binaların enerji verimliliğinin arttırılması hedefi için gerekli olan ağlı gömülü teknolojileri içeren 12 farklı tipte özgün olarak geliştirilmiş sensör ve kontrol ünitesi, bunlara ait gömülü yazılımlar, kablosuz haberleşme protokolü, çok boyutlu veri ambarı, yapay zeka tabanlı akıllı kontrol algoritmalarından oluşan enerji optimizasyon yazılımı ve grafiksel kullanıcı ara yüzlerinden meydana gelen entegre Enerji Optimizasyon Sistemi (EOS) ele alınmıştır. Bu çalışmaya konu olan “EOS Enerji Optimizasyon Sistemi” açık ve genişletilebilir bilgi alışverişi ile birlikte yenilikçi bir entegre veri toplama ve bina yönetim sistemi olarak ortaya konmuş, veri ambarı, veri madenciliği, akıllı kontrol ve web hizmeti teknolojilerini kullanarak enerji performans izleme ve optimizasyonunun gerçekleştirilmesini sağlamıştır. Geliştirilen sistem Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Yerleşkesi Teknoloji Merkezi (TEKMER) içinde yer alan EOS Sürdürülebilir Enerji Çözümleri A.Ş. firmasına ait ofis ve laboratuvar alanlarında konuşlandırılarak test edilmiş ve enerji verimlilik seviyeleri ölçülmüştür. Geliştirilen sistem kablosuz donanımlar ve yapay zekâ algoritmalarından oluşan yazılım yardımı ile ısıtma/soğutma sistemleri, ışıklandırma, ev gereçleri gibi enerji harcayan bina sistemlerini optimize ederek binaların toplam enerji kullanımını maliyet etkin bir şekilde düşürmektedir. EOS eski, yeni ve farklı kulanım amaçlarına sahip binalarda uygulanabilmektedir. Yapılan testler sonucunda geliştirilen sistemin farklı mevsimsel koşullar altında en düşük %30,23 ile en yüksek %41,27 aralığında enerji verimliliği sağladığı kayıt altına alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Research, development and verification of the system consisting of the wireless detector network, multi-dimensional data bar, decision support software and smart embedded equipment for energy efficiency in buildings
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, within the framework of the TÜBİTAK Teydeb 1501 Industrial R&D-GE Projects Support Program, the project number 3140107 "Project Development of the Essential Sensors for Energy Efficiency in Buildings" in the framework of the 12 different types of intelligently embedded technologies that are necessary for the aim of increasing energy efficiency of buildings, their own embedded software, wireless communication protocol, multi-dimensional data extraction, artificial intelligence-based intelligent control algorithms, energy optimization software and graphic user interfaces (OS) the most integrated energy system. The "EOS Energy Optimization System", which is the subject of this study, has emerged as an innovative integrated data collection and building management system along with open and expandable information exchange, ensuring the implementation of energy performance monitoring and optimization using data mining, data mining, smart control and web service technologies. The developed system is located in the University of Boğaziçi Northern Settlement Technology Center (TEKMER) of EOS Sustainable Energy Solutions A.Ş. It has been tested in its office and laboratory areas and energy efficiency levels have been measured. The developed system, with the help of software consisting of wireless hardware and artificial intelligence algorithms, optimizes the energy-consuming building systems such as heating/cooling systems, lighting, home tools, efficiently reduces the total energy use of buildings. EOS can be applied in buildings with old, new and different uses. The results of the tests were recorded that the system developed under different seasonal conditions provided energy efficiency at a minimum of 30.23% to a maximum of 41.27% range.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Information Technologies and Applied Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 70
Atıf : 37
Turkish Studies Information Technologies and Applied Sciences