Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8.382
 İndirme 2.040
 Sesli Dinleme 32
Dönüş
2009
Dergi:  
fe dergi: feminist eleştiri
Yazar:  
Özet:

Bu fotoğraf John Berger’in 1976 yılında yayınlanan Yedinci Adam isimli kitabında yer almaktadır. Almanya’daki göçmen işçilerin deneyimlerini anlattığı kitabına yedinci “adam” ismini vermekte beis görmeyen John Berger, işçilerin Almanya’dan ülkelerine dönüşünü anlattığı bölümde Der Spiegel dergisi tarafından verilen bu afişi kullanmıştır. Fotoğrafın yayınlandığı yıl Almanya’ya hem kadın işçilerin hem de aile birleşiminden gelen kadınların kabul edilmesinden sonrasına tekabül etmektedir. Erkek işçilerden daha sonra gitmelerinde ve daha az sayıda olmalarına rağmen kadın göçmenler, gazetelerde, dergilerde, televizyonda ve sinema filmlerinde sıkça yer almıştır. Medyada başörtülü, şiddet gören ve baskı altında yani “mağdur” olarak temsil edilen bu kadınların aksine fotoğraftaki kadın kısa şortu, yüksek topuklu ayakkabıları ve dağınık saçlarıyla otostop çekerken “özgür” olduğu izlenimini yaratmaktadır. “Mağdur kadın” olarak temsil edilen kadınlar gibi fotoğraftaki “özgür kadın” prototipi de göçmen kadınların temsilinde yeni ve marjinal bir konum dayatmaktadır. Yanındaki bavullardan ve arkasında uzanan yoldan anladığımız kadarıyla uzun bir yolculuğa çıkmak üzere olan bu kadın, erkek göçmen işçilerin geri dönüş mitinin ayrılmaz bir parçası olarak sunulan, kadınları nadiren içinde gördüğümüz arabanın yine dışındadır, sadece o arabaya misafir olabilecektir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
2006


2014










fe dergi: feminist eleştiri

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 304
Atıf : 1.301
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini