Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 13
Türkiye’nin Avrupa Birliği'ne Üyelik Sürecinin Ekonomik Kriterler Açısından Değerlendirilmesi
2023
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Avrupa Birliği, üye ülkeler arasında işgücünün, sermayenin ve malların serbest dolaşımının sağlanması ile iktisadi kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve Avrupa ülkeleri halkının refah seviyesinin yükseltilmesi hedefi ile kurulmuştur. Başlangıçta 6 üye ile temelleri atılan birliğin kısa sürede gösterdiği başarı gelişmekte olan ülkelerin dikkatini çekmiştir. Birliğin ortak bir özgürlük, demokrasi ve hukuk devleti üzerine kurulduğu ve bu ilkeleri benimseyen bütün Avrupa ülkelerinin üye olabileceği vurgulanmıştır. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik süreci 31 Temmuz 1959 yılında Avrupa Ekonomik Topluluğu’na(AET) yapılan başvuru ile başlamıştır. Çalışmada, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik süreci ile ilgili yapılan çalışmalar ve Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan Türkiye raporlarına yer verilmiştir. Çalışmanın amacı, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecini, ekonomik kriterler açısından karşılaştırmalı analiz yöntemi ile ortaya koymaktır. Çalışma sonucu Avrupa Komisyonu Raporları bir bütün olarak değerlendirildiğinde, Türkiye’nin işleyen bir piyasa ekonomisine sahip olduğu vurgulanmıştır. Türkiye’nin istikrar politikasını sürdürdüğü ve yapısal reformlara devam ettiği takdirde Avrupa Birliği içerisinde piyasa güçleri ve rekabet baskısıyla başa çıkabileceğinin altı çizilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Turkey's European Union's Member State's Assessment Of Economic Criteria
2023
Yazar:  
Özet:

The European Union was established with the aim of ensuring the free movement of labour, capital and goods between the Member States and the achievement of economic development and the elevation of the level of well-being of the people of the European countries. Initially, the success of the unity that was founded with six members in the short term attracted the attention of developing countries. The Union is based on a common freedom, democracy and the rule of law, and all European countries that adopt these principles can be members. Turkey's accession to the European Union began on 31 July 1959 with a European Economic Community (EEC) application. The study included the work of Turkey on the EU membership process and the reports of Turkey prepared by the European Commission. The aim of the study is to reveal the process of Turkey’s membership in the European Union, through a comparative analysis method in terms of economic criteria. The results of the study, when the European Commission reports are assessed as a whole, emphasized that Turkey has a working market economy. If Turkey continues its policy of stability and continues its structural reforms, it will be able to deal with market forces and competitive pressure within the European Union.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.379
Atıf : 14.512
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini