Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 3
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ DEĞİŞİM VE SÜREKLİLİĞİ NASIL ALGILIYOR?: ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİNE DAYALI BİR ARAŞTIRMA
2023
Dergi:  
Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Değişim ve süreklilik ile ilgili içerik ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere sosyal bilgiler dersi aracılığıyla öğretilmektedir. Bu bağlamda sosyal bilgiler dersini alan ortaokul öğrencilerinin değişim ve sürekliliği nasıl algıladıklarının incelenmesi önemlidir. Söz konusu önemden hareketle gerçekleştirilen çalışmada ortaokul öğrencilerinin değişim ve sürekliliği nasıl algıladıklarının belirlemesi amaçlanmıştır. Çalışmada nitel araştırma desenlerinden fenomenoloji kullanılmıştır. Maksimum çeşitlilik örneklemesinin kullanıldığı çalışmaya toplam 22 ortaokul öğrencisi katılmıştır. Çalışmanın verileri yarı yapılandırılmış görüşme formu aracılığıyla toplanmış ve betimsel analiz tekniği kullanılarak çözümlenmiştir. Çalışmanın sonunda ortaokul öğrencilerinin değişimi; zorunlu, doğal, gerekli, yenileyici, geliştirici ve uyumlaştırıcı bir kavram olarak algıladıkları; sürekliliği ise özü koruma, yozlaşmaya karşı direnç, değişmezlik, geçmişi yaşatma ve ölümsüzlük biçiminde bir kavram olarak algıladıkları belirlenmiştir. Öte yandan öğrencilerin değişim ve sürekliliğin bireysel yaşamdaki yerini; günlük yaşamın bir parçası, gerekli, düzenleyici ve insani olarak gördükleri, toplumsal yaşamdaki yerini ise gerekli, düzenleyici, dengeleyici ve doğal olarak gördükleri tespit edilmiştir. Çalışmada ulaşılan sonuçlara dayanarak çeşitli öneriler geliştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

How Do Middle School Students Perceive Change and Continuity: A Research Based On Students’ Views
2023
Yazar:  
Özet:

The content related to change and continuity is taught to students at primary and middle school levels through the social studies course. In this context, it is important to examine how middle school students who take the social studies course perceive change and continuity. The purpose of this research that based on this importance is to determine how middle school students perceive change and continuity. Phenomenology, one of the qualitative research designs, was used in the research. A total of 22 middle school students participated in the research in which maximum diversity sampling was used. The data were collected through a semi-structured interview form and analyzed using descriptive analysis. At the end of the research, it was determined that middle school students perceived change as compulsory, natural, necessary, regenerator, developer and harmonizer, and perceived continuity as protecting the essence, resistance against degeneration, immutability, keeping past live, immortality. Ita was also determined that students viewed the place of the change and continuity in individual life as a part of daily life, necessary, regulator and humanitarian, and viewed the place of the change and continuity in social life as necessary, regulator, stabilizer and natural. Based on the results, various recommendations were developed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 547
Atıf : 1.471
Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi