Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Radikallesme Arastirmalarinda Temel Yaklasimlar: Literatur Taramasi
2024
Dergi:  
İbn Haldun Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Radikalleşme kavramı, özellikle Soğuk Savaş’ın güvenlik yapısının çözülmesinin ardından takip eden yıllarda, küresel güvenlik çalışmaları ve entelektüel çevrelerde büyük ilgi görmüştür. Bu kavram, 11 Eylül 2001'de ve 2004'te Madrid ve 2005'te Londra gibi Avrupa kentlerinde meydana gelen terör eylemlerinin ardından küresel çapta tanınırlık kazandı. Bu analitik paradigma, siyasi şiddet olaylarını yorumlama pratiğinde, özellikle de cihatçı terörizm ve Batılı "yabancı savaşçıların" Suriye ve Irak'a katılımı üzerine yapılan akademik araştırmalarda yaygın olarak kabul görmüştür. Sosyal bilim alanları, özellikle yerli şiddet yanlıları ile bağlantılı olarak radikalleşme konusuna giderek daha fazla odaklanmakta ve görünüşte sıradan olan bireylerin terörizmi benimsemeye doğru çekildiği karmaşık süreçleri anlamayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda çalışmamız radikalleşme kavramının uluslararası güvenlik mimarisinin daha geniş bağlamı içerisindeki pratik temellerine yer vermekte ve radikalleşme literatüründe tartışılan başlıca yaklaşımları konu edinmektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İbn Haldun Çalışmaları Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 122
Atıf : 94
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini