Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Füruzan Hüsrev Tökin’in “türk Tarihinde Siyasî Partiler ve Siyasî Düşüncenin Gelişmesi 1839-1965” Adlı Kitabının Analizi
2023
Dergi:  
Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de Cumhuriyetten sonra yetişen kuşakların siyasal-toplumsal hayattaki değişimleri araştırıp öğrenmesi ve değerlendirmesinde Füruzan Hüsrev Tökin ve tarih yazımında ona benzer analiz yöntemi ve yazım dili kullanan yazarların eserlerinin büyük ölçüde alana hakim olduğu bilinmektedir. Kritik düşüncenin ve eleştirel geleneğin yerleşmediği ülkemizde bu ve benzeri yazarlar Türk aydınının ve az çok okuyup yazan ortalama insanların fikrî ve zihinsel dünyasının şekillenmesinde çok etkili olmuşlardır. İncelenen kitap, bu etkililiğinden dolayı üzerinde durulmayı ve kritiğinin yapılmasını hak etmektedir. Bu çalışmada yakın tarih yazımı ile ilgili yapılan bazı yanlışlara dikkat çekilmektedir. Yakın Türk siyasî tarihi ile ilgili yazılan çok sayıda kitaptan Tökin’in ‘Türk Tarihinde Siyasî Partiler ve Siyasî Düşüncenin Gelişmesi 1839-1965’ adlı kitabı ele alınarak incelenmiştir. Çalışmada ulaşılan sonuçlardan bazıları bilimsellik, gerçekçilik ve kaynaklara dayalı yazım yerine propagandaya dayalı, tek yanlı ve kaynaklardan kopuk yazım yöntemi izlenmesidir. Yakın tarih ile ilgili kitapların çoğunda da söz konusu kitapta izlenen yöntem izlenmekte ve benzer mantık örgüsü kullanılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Furuzan Husrev Tokin's Book Titled “political Parties and The Development Of Political Thought In Turkish History 1839-1965”
2023
Yazar:  
Özet:

It is known that the works Füruzan Hüsrev Tökin and writers who use similar analysis methods and writing language in historiography in researching, learning and evaluating the changes in the political-social life of the generations who grew up in Turkey after the Republic, have a great command of the field. In our country, where critical thinking and critical tradition have not settled, these and similar writers have been very influential in shaping the intellectual and mental world of Turkish intellectuals and average people who read and write more or less. In this study, attention is drawn to some mistakes made about writing recent history. Among the many books written on recent Turkish political history, Tökin's book named ‘Political Parties and the Development of Political Thought in Turkish History 1839-1965’ has been examined. Some of the conclusions reached in the study are that instead of writing based on scientific, realism and sources, a writing method based on propaganda, one-sided and disconnected from the sources is followed. In most of the books on recent history, the method followed in the book we have is followed and a similar logic structure is used.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 149
Atıf : 475
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini