Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 3
Duyuşsal Bileşenler Açısından Problem Kurmaya Yönelik Sscı İndeksli Çalışmaların İncelenmesi Esi
2023
Dergi:  
International Journal of Educational Studies in Mathematics
Yazar:  
Özet:

Problem kurma etkinlikleri, yaratıcı düşünmeye teşvik ettiği ve mevcut bilginin kullanımını sağladığı için öğrencilerin matematik kavramlarını anlamalarında önemli rol oynamaktadır. Öğrencilerin duyuşsal özelliklerinin matematik başarısı başta olmak üzere matematik öğrenme çıktılarını şekillendirdiği düşünüldüğünde problem kurma çalışmalarını duyuşsal bileşenler açısından ele alan çalışmaların bütünsel olarak incelenme gereksinimi ortaya çıkmaktadır. Bu doğrultuda araştırmanın amacı; SSCI indeksli dergilerde duyuşsal bileşenler açısından problem kurmaya yönelik yayımlanan çalışmaların genel özellikleri, amaç ve sonuçlarının sistematik derleme yoluyla incelenmesidir. Araştırmada duyuşsal bileşenleri içeren problem kurma araştırmalarının amaçlarından sonuçlarına kadar genel çerçeveleri çıkarılarak genel eğilimleri betimlenmiş ve değerlendirmeleri yapılmıştır. Çalışmada Web of Science veri tabanı kullanılmış ve anahtar kelimeler “problem posing (problem kurma), mathematics (matematik), attitude (tutum), self-efficacy (öz yeterlilik), affective factors (duyuşsal faktörler), motivation (motivasyon)” olarak belirlenmiştir. Çalışma kapsamında 19 dergi/kitap/kitap bölümüne ulaşılmıştır. Ulaşılan kaynaklardan 15 makale, 7 bildiri ve 2 adet kitap/kitap bölümü olmak üzere toplam 24 çalışma incelenmiştir. Çalışmaların çoğunlukla 2018-2020 yılları arasında yayımlandığı; problem kurma ile incelemeye alınan duyuşsal bileşenler; “tutum, öz yeterlilik, motivasyon, kaygı ve duyuşsal faktörler” olmak üzere çoğunlukla tutum (f=10) üzerinde çalışıldığı, öz yeterlilik (f=6) ve motivasyonun (f=4) ise tutum çalışmalarını niceliksel olarak izlediği; çoğunlukla öğrencilerle çalışıldığı (f=19) ve nicel araştırma yöntemlerinin daha fazla tercih edildiği (f=13) belirlenmiştir. Çalışmalarda problem kurmanın tutum, öz yeterlilik, kaygı ve motivasyon üzerindeki etkisi incelenmiştir. Çalışmaların amaç ve sonuçlarına göre dağılımları detaylı olarak incelenerek elde edilen çıktılara göre önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of Ssci-indexed Studies On Problem-posing In Terms Of Affective Components
2023
Yazar:  
Özet:

Problem-posing activities are crucial for students’ understanding of mathematical concepts, as they encourage creativity and application of prior knowledge. Since students' affective characteristics can significantly impact their math learning outcomes, it is important to comprehensively analyze research that investigates problem-posing activities in terms of their affective components. This systematic review aims to assess the general features, goals, and outcomes of SSCI-indexed studies on problem-posing involving affective components, with the goal of providing a comprehensive framework for such studies. The research will analyze the general tendencies of these studies, from their objectives to their outcomes. The Web of Science database was utilized, and the keywords of “problem-posing, mathematics, attitude, self-efficacy, affective factors, and motivation” were identified. The study analyzed 24 studies from 19 journals/books/book chapters, including 15 articles, 7 papers, and 2 books/book chapters. Most studies were published between 2018-2020, and attitude (f=10), self-efficacy (f=6), and motivation (f=4) were the most studied affective components. Students were the primary sample group (f=19), and quantitative research methods were predominantly used (f=13). The studies examined the effect of problem-posing on attitude, self-efficacy, anxiety, and motivation. The distribution of studies based on objectives and outcomes was analyzed, and recommendations were made based on the gathered data.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Journal of Educational Studies in Mathematics

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 129
Atıf : 278
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini