Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 70
 İndirme 30
Türkiye-ab İlişkileri ve Türkiye’deki İktidar Partilerinin Ab’ye Bakışı: 1990-2000 Dönemi
2016
Dergi:  
International Journal of Academic Values Studies
Yazar:  
Özet:

Batı tarzı dış politika Türk Dış Politikasının 1923’ten beriönemli unsurlarından biridir. Bu bağlamda AB’ye üye olmak NATO üyeliği gibi Türk Dış Politikası için önemli bir politika olmuştur. Türkiye 1959’dan beri AB’ye üye olmak için büyük çaba sarf etmektedir. 1963’te imzalanan Ankara Anlaşması ile ilişkiler hukuki bir boyut kazanmıştır. Bu süreçten sonra Türkiye-AB ilişkileri çalkantılı olmuştur. Bu süreçte Türkiye’deki iktidar partilerinin AB’ye yönelik tavırları üyelik sürecini etkilemiştir. Çalışmamız 1990-2000 dönemini kapsamaktadır. Bu yıllar arasında Türkiye-AB ilişkilerinin uluslararası konjonktür, 1990-2000 arasındaki iktidar partilerinin AB’ye bakışları ve AB ve AB üyesi devletlerdeki gelişmeler temelinde nasıl değiştiği tartışılacaktır. Böylece Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin nasıl algılandığı ortaya çıkacaktır. Bu değerlendirme iktidar partilerinin programlarına ve hükümet programlarına bakılarak yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Relations Between Turkey and The Eu and The View Of The Ruling Parties In Turkey To The Eu: 1990-2000 Period
2016
Yazar:  
Özet:

Western style foreign policy is one of the key elements of Turkish foreign policy since 1923. In this context, being a member of the EU has been an important policy for Turkish foreign policy, like NATO membership. Turkey has made a lot of effort to join the EU since 1959. With the Treaty of Ankara signed in 1963, the relations gained a legal dimension. After that, the EU-Turkey relations have broken down. In this process, the attitudes of the ruling parties in Turkey towards the EU have influenced the membership process. Our work covers the period 1990-2000. During these years, the relations between Turkey and the EU are an international context, the views of the ruling parties between 1990 and 2000 will be discussed on the basis of the developments in the EU and the EU member states. This will show you how Turkey recognizes its membership in the EU. This assessment will be carried out with regard to the programmes of the power parties and the government programs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
International Journal of Academic Values Studies
International Journal of Academic Values Studies