Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
 İndirme 2
Son Osmanli Kusagi ve Modern Ortadogu’nun Olusumu
2024
Dergi:  
Tarih Kritik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kitap görseller, haritalar, tablolar, teşekkürler, kısaltmalar, son Osmanlı kuşağına mensup askerî ve sivil figürler, tablolar ve giriş kısımlarıyla başlamaktadır. Kitaptaki altı bölüme ek olarak sonuçlar ve son söz kısımları yer almaktadır. Bölüm başlıkları sırasıyla “Uzun 19. Yüzyılda Osmanlı Modernleşmesi: Memur Yetiştirmek, Vatandaş Yaratmak”, “Osmanlı Sonrası Ortadoğu’da Kolonyalizmin Teorisi ve Pratiği”, “Kaybedilmiş Savaş ve Savaş Sonrasının Düzenlemeleriyle Savaş: Osmanlı Sonrası Ortadoğu Şekilleniyor, 1918-1922”, “Milletler Cemiyeti’nde Umutlar ve Hüsranlar: Osmanlı Sonrası Dönemde Silahlı Mücadelenin Dönüşü 1923-27”, “Sömürge Anayasaları ve Sözleşmeleri: Osmanlı Sonrası Dönemde Militarizm 1927- 36”, “Son Osmanlı Kuşağının Son Günleri, 1936-38” şeklindedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Özet:

Kitap; görseller, haritalar, tablolar, teşekkürler, kısaltmalar, son Osmanlı kuşağına mensup askerî ve sivil figürler, tablolar ve giriş kısımlarıyla başlamaktadır. Kitaptaki altı bölüme ek olarak sonuçlar ve son söz kısımları yer almaktadır. Bölüm başlıkları sırasıyla “Uzun 19. Yüzyılda Osmanlı Modernleşmesi: Memur Yetiştirmek, Vatandaş Yaratmak”, “Osmanlı Sonrası Ortadoğu’da Kolonyalizmin Teorisi ve Pratiği”, “Kaybedilmiş Savaş ve Savaş Sonrasının Düzenlemeleriyle Savaş: Osmanlı Sonrası Ortadoğu Şekilleniyor, 1918-1922”, “Milletler Cemiyeti’nde Umutlar ve Hüsranlar: Osmanlı Sonrası Dönemde Silahlı Mücadelenin Dönüşü 1923-27”, “Sömürge Anayasaları ve Sözleşmeleri: Osmanlı Sonrası Dönemde Militarizm 1927- 36”, “Son Osmanlı Kuşağının Son Günleri, 1936-38” şeklindedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Tarih Kritik Dergisi

Dergi Türü :   other

Tarih Kritik Dergisi