Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Inclusion Of Disabled Immigrants/refugees In The Greek Educational System: Views Of Primary School Teachers
2023
Dergi:  
International Journal of Social Sciences and Education Research
Yazar:  
Özet:

In recent decades, there has been a systematic academic research attempt to analyze issues related to disability. Although disabled people are an essential group of migrants and refugees, and international conventions protect their social inclusion, it is noticeable that migration studies have not dealt with persons with disabilities until recently. The corresponding disability studies do not study the group of migrant/refugee-disabled persons. This study aims to research the teachers' views of the N. Aegean region on including disabled migrants and refugees and the educational policies implemented. A semi-structured interview was the research tool used for this study. The participants in the study were twenty-three primary school teachers. The teachers in our research pointed out that the right of disabled migrants to be included in education is lost in the context of evaluation criteria, inadequate educational policies and the fear of individuals resisting the dominant discourse of ableism and hyper-socialised reality.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Social Sciences and Education Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 950
Atıf : 3.191
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini