Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Genç Neslin Turizm Etkinliklerini Değerlendirmesi: Şeb-i Arus Törenleri Örneği
2023
Dergi:  
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Şeb-i Arus törenleri her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin katılım sağladığı, yerel, ulusal ve uluslararası basın tarafından takip edilen önemli bir turizm etkinliğidir. Bu etkinlikle bölgeye gelen turist sayısı artmakta, dolayısıyla bölge sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel birtakım faktörlerden etkilenmektedir. Çalışmanın amacı, Şeb-i Arus törenlerinin sosyal, ekonomik, kültürel, çevresel ve toplam etkisinin özellikle genç neslin algılarıyla değerlendirilmesidir. Bu değerlendirme sonucunda etkinlik özelinde genç neslin turizm etkinliklerini destekleyip desteklemediklerinin tespit edilmesi amaçlanmaktadır. Çalışma, genç neslin turizm desteğinin Şeb-i Arus törenleri özelinde değerlendirilmesine yönelik olduğundan önemlidir. Çalışma nicel araştırma yaklaşımına göre yürütülmüş olup veri toplamak için anket tekniğinden yararlanılmıştır. Bu kapsamda basit tesadüfi örnekleme yöntemiyle Konya İli içerisinde yaşayan 831 katılımcıya ulaşılmıştır. Çalışmada betimleyici istatistikler, geçerlilik ve güvenilirlik analizi, açıklayıcı faktör analizi, korelasyon analizi ve regresyon analizi yapılmıştır. Analizler neticesinde turizmin ekonomik, çevresel ve kültürel etkisinin toplam etkiyi olumlu yönde etkilediği, toplam etkinin de genç neslin turizm desteğini olumlu yönde etkilediği sonuçlarına ulaşılmıştır. Çalışmanın yerel yönetimlere, turizm paydaşlarına ve akademik çalışmalara kaynak olabileceği ve yarar sağlayacağı umulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Young Generation’sevaluation Of Tourism Activities: Example Of Seb-i Arus Ceremonies
2023
Yazar:  
Özet:

Şeb-i Arus ceremonies are an important tourism event attended by thousands of local and foreign tourists every year and followed by local, national and international press. With this event, the number of tourists coming to the region increases, and therefore the region is affected by a number of social, economic, cultural and environmental factors. The aim of the study is to evaluate the social, economic, cultural, environmental and total impact of Şeb-i Arus ceremonies especially through the perceptions of the younger generation. As a result of this evaluation, it is aimed to determine whether young generation support tourism activities specifically for the event. This study is important as it aims to evaluate the tourism support of the young generation specifically for Şeb-i Arus ceremonies. The study was conducted according to the quantitative research approach and the survey technique was used to collect data. In this context, 831 participant living in Konya Province were reached. Descriptive statistics, validity and reliability analysis, explanatory factor analysis, correlation analysis and regression analysis were performed in the study. As a result of the analysis, it was concluded that the economic, environmental and cultural impact of tourism positively affects the total impact, and the total impact positively affects the tourism support of the young generation. It is hoped that the study can be a resource and benefit local governments, tourism stakeholders and academic studies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 635
Atıf : 8.311
2023 Impact/Etki : 0.333
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi