Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Sağ Popülizm ve Sol Popülizm: Türk Siyasal Sisteminde İttifakların Çatışması
2024
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, 2023 seçimleri öncesi sağ ve sol popülizmin Türk Siyasal Sistemi üzerindeki etkilerini incelemeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda çalışma, AKP-MHP ittifakıyla oluşan Cumhur İttifakı'nın sağ popülizmi, ve dört muhalefet partisi (CHPİYİP-SP-DP) ile ortaklaşa kurulan ve DEVA ve Gelecek Partisi (GP) katılımıyla genişleyen Millet İttifakı'nın ise sol popülizmi benimsediğini öne sürmektedir. Çalışmada elde edilen bulgular doğrultusunda 2019 seçimlerinin aslında bir “ittifaklar ve dolayısıyla sağ-sol popülizmin bir çatışması” olduğu ileri sürülmektedir. Buna göre çalışma, 2019 seçimlerini sol popülizm için "sınırlı" bir başarı olarak tanımlamaktadır. İttifakların 2023 seçiminde söylemlerini ve stratejilerini artırdığı göz önünde bulundurularak, 2023 seçimlerini “gerçek ittifak çatışması” olarak nitelendiren yazıda, seçim sonucunun sol popülizmde ciddi bir yükseliş gözlemlense de Türk Siyasal Sisteminde kazananın sağ popülizm olduğu, Türk siyasetinde şimdilik sağ popülizmin hâkim olduğunu gösterdiği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Right Wing Populism Vs. Left Wing Populism: Clash Of Alliances In Turkish Political System
2024
Yazar:  
Özet:

This study aims to investigate the effects of right and left-wing populism before the 2023 elections on the Turkish Political System. In this direction, the study argues that the People's Alliance, formed with the AKP-MHP alliance, has adopted rightwing populism and the Nation Alliance, which was established in partnership with four opposition parties (CHP-IYIP-SP-DP) and currently expanding to six opposition parties (CHP-IYIP-SP-DP-DEVA-GP), adopted left-wing populism. In line with the findings obtained in the study, it is argued that the 2019 elections are actually a “clash of alliances” and thus right-left populism. Accordingly, the study describes the 2019 elections as a "limited" success for left-wing populism. Considering that the alliances have increased their discourse and strategies in the last period, the article describes the 2023 elections as the “real clash of alliances”, and argues that the election result revealed that although a significant rise in left populism is observed, right-wing populism is dominant in Turkish politics. For now, right axis of populism is the winner in Turkish Political System.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.181
Atıf : 4.675
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini