Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
12 Haftalık Yüz Yüze ve Online Hıft Eğitiminin Biyoelektrik Empedans ve Ldl, Hdl, Trigliserit ve Glikoz Biyobelirteçlerine Etkisi
2023
Dergi:  
Uluslararası Spor Egzersiz ve Antrenman Bilimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmamızda 12 hafta süresince sedanter kadınlarda yüz yüze ve uzaktan erişimle yapılan yüksek yoğunluklu fonksiyonel antrenmanların beden kompozisyonu ve kan değerlerine (HDL, LDL, trigliserit ve açlık glukoz) etkisinin incelenmesi amaçlanmaktadır. Materyal ve Metot: Çalışmaya, inaktif sedanter 24-52 yaş arası kadın katılımcılar Helsinki bildirgesine göre gönüllülük esası ile katılmıştır. Katılımcılar yüz yüze (n= 21) ve uzaktan erişim grubu (n=19) olarak ikiye ayrılmıştır. Katılımcılara 12 hafta boyunca haftada 3 gün HIFT antrenman metoduyla ilk 6 hafta %60 yüklenmeli, sonrasında ise %80 yüklenmeli fonksiyonel antrenman yaptırılmıştır. Tüm katılımcıların 12 haftalık antrenman öncesi ve sonrasında, biyoelektrik impedans ve kan tahlilleri (HDL, LDL, trigliserit, açlık glukoz) alınmıştır. Veriler SPSS 22.0 programında analiz edilmiştir. Normallik testinde shapiro-wilk testi, grup içi karşılaştırmalarda ise wilcoxon signed rank test kullanılmıştır. Bulgular: Alınan verilere göre yüz yüze ve uzaktan erişim ile antrenman yapan kişilerde ağırlık, beden kütle indeksi, yağ yüzdesi ve yağ ağırlığında ilk ve son ölçümler arasında istatistiki olarak anlamlı farklılık vardır (p<0,05). İlk ve son ölçümlere göre, her iki grupta da LDL değerinde istatistiki olarak anlamlı fark vardır. Trigliserit ve glukoz değerlerinde ise anlamlı fark yoktur (p>0,05). HDL değerinde ise artış olmasına rağmen istatistiki olarak anlamlı fark yoktur (p>0,05). Sonuç: Sedanter kadınlarda 12 hafta boyunca yüz yüze ya da uzaktan erişim ile yapılan yüksek yoğunluklu fonksiyonel antrenmanın beden kompozisyonu üzerine olumlu etkisi olduğu görülmüştür. Yüz yüze ve uzaktan erişim ile yapılan HIFT antrenmanı, LDL değerini düşürdüğü ancak diğer değerlerde ise anlamlı bir farkın olmadığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of 12-week Face-to-face and Online Hift Training On Certain Cardiovascular Biomarkers
2023
Yazar:  
Özet:

Aim: The aim of our study is to examine the effect of high-intensity functional training performed face-to-face and online for 12 weeks on body composition and blood values (HDL, LDL, triglyceride and fasting blood glucose) in sedentary women. Methods: Inactive sedentary female participants aged 24-52 participated in the study on a voluntary basis within the framework of the Declaration of Helsinki. Participants were divided into two groups as face-to-face (n= 21) and online (n=19). Participants were given functional training with 60% loading for the first 6 weeks and then 80% loading with the high-intensity functional training training method 3 days a week for 12 weeks. Bioelectrical impedance and blood tests (HDL, LDL, triglyceride and fasting blood glucose) were taken from all participants prior to the training program and after 12 weeks of training. The data were analyzed in SPSS 22.0 program. Shapiro-wilk test was used for normality test. Wilcoxon signed rank test was used for intergroup comparisons. Results: According to the data obtained, there is a statistically significant difference between the pre and post measurement in weight, body mass index, fat percentage and fat weight in participants who trained face-to-face and online training (p<0.05). When the pre and post measurements were examined, there was a statistically significant difference in LDL values in both groups, but no statistically significant difference was found in triglyceride and glucose values (p>0.05). Although there was an increase in HDL value, there was no statistically significant result. Conclusion: High-intensity functional training performed face-to-face or online for 12 weeks in sedentary women has been shown to have a positive effect on body composition. It was found that HIFT training with face-to-face and online training decreased LDL value but had no significant effect on other values.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası Spor Egzersiz ve Antrenman Bilimi Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 653
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini