Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
Hukuka Veya Ahlaka Aykırı Karşı Edim Beklentisinin Dolandırıcılık Suçuna Etkisi
2023
Dergi:  
Hacettepe Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hukuka veya ahlaka aykırı bir edim elde etmek amacıyla bir sözleşmenin tarafı olan kişi, karşı tarafın hileli hareketleri sonucunda malvarlığı bakımından zarara uğrayabilir. Çalışmamızın konusunu oluşturan bu hallerde dolandırıcılık suçunun oluşup oluşmadığına ilişkin farklı görüşler ileri sürülmüştür. Bu görüşlerden bazıları için özel hukuk düzenlemeleri belirleyici olmuştur. Ayrıca Alman hukukunda, söz konusu meseleye ilişkin daha geniş kapsamlı değerlendirmeler yapılmaktadır ve bunların bazıları Türk hukuku için yol gösterici olabilecek niteliktedir. Bu nedenle çalışmamızda, ilk olarak söz konusu duruma özel hukukta bağlanan sonuçlar ele alınmıştır. Ardından, bu hallerde dolandırıcılık suçunun oluşup oluşmadığına ilişkin Türk ve Alman ceza hukukundaki görüşlere yer verilerek görüşümüz ifade edilmiştir. Sonuç olarak ise karşı edimin ifa edilmesi ve/veya kabul edilmesinin suç teşkil ettiği hallerde dolandırıcılık suçunun oluşmadığı savunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Unlawful or Immoral Counter-performance Expectation On Crime Of Fraud
2023
Yazar:  
Özet:

A person who is a party to a contract to obtain an unlawful or immoral performance may incur losses of assets because of the deceptive actions of the other party. In these cases, constituting the subject of the study, different opinions have been suggested as to whether the crime of fraud occurs or not. For some of them, regulations in private law have played a significant role. In addition, in German law, there are comprehensive evaluations on this topic, and some of them can be a guide for Turkish law. For this reason, in the study, firstly, the results in private law related to the topic are discussed. Then, after giving place to the opinions in Turkish and German criminal law on whether crime of fraud occurs in these cases, the opinion defended is expressed. As a result, it is defended that crime of fraud is not constituted in cases where the fulfillment and/or acceptance of the counter-performance is criminal act.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Hacettepe Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 335
Atıf : 1.431
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini