Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 5
Tasarım Tabanlı Öğrenme ile Öğretmen Adaylarının Teknolojik Pedagojik Alan Bilgilerinin (tpack) Geliştirilmesi: Fink Taksonomisi Temelli Bir Çalışma
2023
Dergi:  
Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen ve Matematik Eğitimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, öğretim sürecinde tasarım tabanlı öğrenme (Learning by Design - LBD) çerçevesi kullanılarak öğretmen adaylarının teknolojik pedagojik alan bilgilerinin (Technological Pedagogical Content Knowledge -TPACK) geliştirilmesi amaçlamıştır. 19 öğretmen adayı, 12 haftalık bir öğretim ve veri toplama sürecine katılarak 10 farklı öğretim materyali oluşturmuştur. TPACK ve TPACK özgüven seviyeleri, ölçeklerden elde edilen nicel veriler ve görüşmelerden elde edilen nitel veriler kullanılarak değerlendirilmiştir. LBD-TPACK öğretim süreci sonunda elde edilen öğrenme çıktılarının anlamlı öğrenme çıktıları olup olmadığını belirlemek için görüşme verileri Fink Taksonomisi kullanılarak analiz edilmiştir. Bulgular, öğretmen adaylarının TPACK puanlarının ve TPACK özgüven puanlarının öğretim sürecinden sonra arttığını göstermiştir (α=0.05, p=0.00). Sonuçların nitel verilerle desteklendiği ve öğretmen adaylarının anlamlı öğrenme çıktılarına sahip oldukları görülmüştür. Gelecekteki benzer çalışmaların; TPACK gelişimine yönelik etkinliklerin öğretmen eğitimi faaliyetlerine etkin entegrasyonunu sağlamak adına farklı öğretmenlik alanları ve daha büyük çalışma grupları ile yürütülmeleri doğrultusunda önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Enhancing Pre-service Teachers' Technological Pedagogical Content Knowledge (tpack) Through The Learning By Design Framework: A Fink Taxonomy-based Study
2023
Yazar:  
Özet:

This study aimed to develop Technological Pedagogical Content Knowledge (TPACK) through the use of the Learning by Design (LBD) framework in a teaching process for pre-service teachers. During a 12-week period that included both teaching and data collection, 19 pre-service teachers produced 10 unique instructional materials. TPACK levels and self-confidence were assessed using scales and qualitative data from interviews, with the Fink Taxonomy used to analyze the interviews and determine the significance of the LBD-TPACK teaching process in terms of learning outcomes. The results showed a significant increase in pre-service teachers’ TPACK scores and TPACK self-confidence scores after the teaching process (α=0.05, p=0.00). Qualitative data supported these findings, demonstrating that pre-service teachers had achieved significant learning outcomes by the end of the process. It is recommended that conducting comparable research across diverse teaching fields and larger sample sizes would lead to more robust and generalizable findings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen ve Matematik Eğitimi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 502
Atıf : 5.151
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini