Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Yerel Yönetim Politikalarının İç Göçe Etkisi: Tr1 Örneği
2023
Dergi:  
Siyasal: Journal of Political Sciences
Yazar:  
Özet:

Birbiriyle ilişkili iki alt amacı olan bu çalışma, yerel yönetim politikalarının iç göç üzerindeki etkisini incelemektedir. Bu amaçlardan ilki, ‘Yerel yönetim politikası bileşenlerinin iç göçe etkisi nedir?’ sorusunun cevabını bulmaktır. İkincisi ise, birincil verilere dayalı iç görüler elde ederek iç göç yönetimine ilişkin bir politika paketi oluşturmaktır. Bu bağlamda temel amaç, Türkiye’de göç etme niyeti/planı/isteği olan bireyleri inceleyerek yerel yönetim politikalarının bölge sakinlerinin göç niyeti üzerindeki etkisini ortaya koymaktır. Birincil veriler, iç ve dış göçün en yüksek olduğu bölgede (TR1 bölgesi) yaşayanlar ile yapılan anketlerle elde edilmiştir. Yerel yönetim politikalarının göç potansiyeli üzerindeki etkisi kesikli seçim modelleri kullanılarak tahmin edilmiştir. Bulgular, yerel yönetimlerin iskân politikalarının, sosyal güvenlik politikalarının ve güvenlik politikalarının göç kararında en fazla etkiye sahip politikalar olduğunu göstermektedir. Bu bulgular, yerel yönetimlerin kentsel alanda optimal nüfus büyüklüğü kapsamında harcama bileşenleri oluştururken temel insani ihtiyaçlara odaklanması gerektiğine işaret etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Local Government Policies On Internal Migration: The Case Of Tr1 Region
2023
Yazar:  
Özet:

This study, which has two interrelated sub-aims, examines the effect of local government policies on internal migration. The first is to find the answer to the question of ‘What is the effect of the components of local government policy on internal migration?’. The second is to create a policy package on internal migration management by obtaining insights based on primary data. In this context, the main aim of this study is to reveal the effect of local government policies on residents’ intent to migrate by examining the residents who desire to migrate in Turkey. The primary data are obtained by surveys from residents in the region with the highest in- and out-migration (TR1 region). The impact of local government policies on migration potential was estimated by using discrete choice models with primary data. The findings show that the local government’s planning and settlement policies, social security policies, and security policies have the greatest impact on the migration decision. These findings imply that local governments should focus on basic human needs while creating expenditure components within the scope of optimal population size in urban area.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Siyasal: Journal of Political Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 386
Atıf : 1.861
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini