Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Yeni Medya Çağında Dijital Göçebelik: 21. Yüzyılın Gezginleri Üzerine Bir İnceleme
2023
Dergi:  
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geleneksel iş modellerini ve yerleşik hayatı reddederek zamandan ve mekândan bağımsız hareket eden dijital göçebeler, yeni yerler, kültürler ve insanlar tanıma amacıyla sık seyahat eden ve tüm işlerini dijital olarak yürüten bireylerdir. Mevcut araştırma kapsamında dijital göçebe kavramına yönelik detaylı bir literatür incelemesi gerçekleştirilmiş ve araştırmaların sınırlı bir çerçevede ele alındıkları tespit edilmiştir. Bu araştırmanın amacı günümüzde giderek sayıları artan dijital göçebelere yönelik eğilimleri keşfetmenin yanı sıra topluluğun günümüz ve gelecekteki önemini ortaya koymaktır. Araştırmanın önemini ise dijital göçebe olma motivasyonları, destinasyon tercih kriterleri, dijital göçebe olmanın avantajlı ve dezavantajları durumları ve dijital göçebelerin yeni medya ile etkileşimleri gibi farklı açılardan topluluğa dair eğilimleri keşfetmesi yönüyle alana özgün katkı sunması oluşturmaktadır. Nitel bir araştırma olarak tasarlanan bu çalışmada veri toplama aracı olarak yarı-yapılandırılmış derinlemesine görüşme ve içerik analizinden yararlanılmıştır. Elde edilen veriler, nitel analiz yazılım programlarından biri olan MAXQDA aracılığıyla analize tabi tutulmuştur. Bulgulara göre katılımcıların dijital göçebe kavramını zamansal, mekânsal ve finansal açıdan özgürlük olarak tanımladıkları ve dijital göçebeliğin ancak sürdürülebilir bir iş modeli ile uzun vadeli olabileceği gibi sonuçlara ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Digital Nomadism In The New Media Age: A Study On 21st Century Travelers
2023
Yazar:  
Özet:

Digital nomads who reject traditional business models and sedentary life move independently from time and space. They are individuals who travel frequently to get to know new places, cultures and people, and conduct all their business digitally. Within the scope of the current research, a detailed literature review was conducted on the concept of digital nomads, and it was determined that the studies were addressed in a limited framework. The aim of this research is to explore the trends towards digital nomads, which are increasing in number today, as well as revealing the current and future importance of the community. The importance of the research is to make a unique contribution to the field in terms of discovering trends about the community from different perspectives such as motivations for becoming a digital nomad, destination preference criteria, advantages and disadvantages of being a digital nomad, and digital nomads' interactions with social media. In this study, which was designed as a qualitative research, semi-structured in-depth interviews and content analysis were used as data analysis tools. The data obtained were analyzed through MAXQDA, one of the qualitative analysis software programs. According to the findings, it was concluded that the participants defined the concept of digital nomad as temporal, spatial and financial freedom, and that digital nomadism only can be long-term with a sustainable business model.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 542
Atıf : 4.882
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini