Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 6
 Sesli Dinleme 1
Göçmenlerle Çalışmak: Sosyal Hizmet Saha Çalışanlarının Deneyimleri Üzerine Nitel Bir Araştırma
2023
Dergi:  
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası bir sivil toplum kuruluşunda çalışan sosyal hizmet uzmanlarının çalışma şartları, gelir düzeyleri, iş güvenceleri, dışlanma ve mesleğe yönelik zorluklarının tespit edilmesini amaçlamaktadır. Bunun için yarı yapılandırılmış mülakat tekniği ile 15 saha çalışanıyla yapılan görüşmeler Maxqda programı ile analiz edilmiştir. Yapılan analizler sonucunda; Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası sivil toplum kuruluşunda; Proje asistanları dışındaki tüm sosyal hizmet uzmanları çağrı üzerine 7/24 saat prensibiyle çalışırken fazla mesai ücretleri yerine ücretli izin kullandıkları tespit edilmiştir. Büyük çoğunluğu lisans mezunu olan saha çalışanlarının ortalama 3.5 yıl kıdeme sahipken; %66’sı 16000 TL ve üstü aylık gelir elde etmektedir. Bununla birlikte sosyal hizmet uzmanlarının %80’i ortalama üstü gelir elde etmelerine rağmen çalışma motivasyonlarının insani duygulardan kaynaklandığını belirtmektedir. Göçmen grupları arasında şahit olunan ölüm, yaralanma ya da tecavüz vakaları sosyal hizmet uzmanlarının %40’ının profesyonel destek almasına neden olmaktadır. Saha çalışanlarına göre bu alanda karşılaşılan en önemli sorunlar; çağrı üzerine çalışıldığı için belirsiz çalışma saatleri ve proje bazlı olduğu için süreli iş sözleşmeleridir.

Anahtar Kelimeler:

Working With Immigrants: A Qualitative Study On The Experiences Of Field Workers
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine the working conditions, income levels, job security, discrimination, and professional difficulties of social workers who work as field assistants in an international non-governmental organization operating in Turkey. For this purpose, interviews with 15 social workers using semi-structured interview technique were analyzed with the program Maxqda. All experts apart from the project assistants with overtime hours being compensated for as paid leave and work on-call on a 24/7 basis. The social workers, most of whom have undergraduate degrees, have an average of 3.5 years of seniority, and 66% of them earn a monthly income of 16,000 TL or more. Having witnessed death, injury, or rape among the immigrant groups resulted in 40% of the social workers seeking professional support. Lastly, according to the participants, the most important problems encountered in this area are the indefinite work hours due to being on-call and the fixed-term employment contracts due to being project-based.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 767
Atıf : 4.018
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini