Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 7
Yahya Akengin’in Eski Çarıklar Adlı Tiyatro Eserinin İncelenmesi
2023
Dergi:  
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Osmanlı Devleti’nin I. Dünya Savaşı’ndan yenilgiyle ayrılmasından sonra, Anadolu’nun pek çok yeri düşman kuvvetlerince işgal edilir. Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde, Kuvayı millîye ruhuyla Türk milletinin var olma savaşında millî mücadele meşalesi yakılır. Tam bağımsız Türk devleti kurulana ve düşman Türk yurdundan sökülüp atılana kadar mücadele verilir. Bağımsızlık mücadelesinde düşmana karşı savaşıldığı gibi azınlıklar ve şahsi emellerini düşünen işbirlikçilerle de mücadele edilir. Tarihte yaşanan bu olaya milletin bir ferdi olan sanatçıların duyarsız kalmadıkları görülür. Bu hususta pek çok edebî eser, değişik açılardan kaleme alınmıştır. Bunlardan biri de Yahya Akengin’in yazmış olduğu Eski Çarıklar adlı tiyatro eseridir. Millî Mücadele’nin kazanılmasında cephe kadar, cephe gerisindeki Anadolu insanının yaşadıkları da önem kazanır. Genel olarak eserde cephe gerisinde yaşananlar verilmeye çalışılır. Bu çalışmada söz konusu eser çeşitli yönlerden incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Yahya Akengin's Principal Charikes Are Theatror's Review
2023
Yazar:  
Özet:

After the Ottoman State's defeat from World War I, many of the territories of Anadolu are occupied by the enemy forces. Under the leadership of Gazi Mustafa Kemal Pasha, the struggle for the existence of the Turkish people with the spirit of the Kuwait nation is burned. A completely independent Turkish state is established and fighted until the enemy is destroyed from the Turkish homeland. In the struggle for independence, it is also struggled with minorities and collaborators who think about their personal emulsions, as it is struggled with the enemy. In the history of this event, the artists who are a fate of the nation are not sensitive. A lot of these works have been drawn up from different points of view. One of them is the theatre work of Yahya Akengin named The Old Charks. In the victory of the National Struggle to the front, the Anatolian people behind the front also gain importance. In general, what is happening behind the front is trying to be given. In this study, the subject will be examined from various aspects.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Türük Uluslararası Dil, Edebiyat ve Halkbilimi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 585
Atıf : 85
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini