Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Bilim ve Sanat Merkezlerinin Özel Yetenek Müzik Alanı Öğrencilerinin İleri Dönem Meslek Seçimleri
2023
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilim ve Sanat merkezleri işleyiş bakımından özel yetenek ve genel yetenek olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Özel yetenek alanları kendi içerisinde görsel sanatlar ve müzik alanı olarak ayrılmaktadır. Bu çalışmaya konu, müzik alanı öğrencileri olacaktır. Bilim ve sanat merkezleri öğrenci seçimlerinde özel testler ve mülakatlar uygulamaktadır. Bu testler sonucunda bakanlık tarafından üstün yetenekli ve üstün zekâlı olarak tanımlanan öğrenciler, bu okullarda öğrenim görmeye hak kazanmaktadır. Bu denli yetenekli ve zeki çocuklar gelecekte bazı sebeplerden ötürü müzik alanını meslek olarak tercih etmeyi düşünmemektedir. Bu çalışma ile bilim ve sanat merkezi müzik alanı öğrencilerinin gelecek dönem meslek tercihlerinin sebep ve sonuçları incelenmiştir. Araştırma Sivas Bilim ve Sanat Merkezi özel yetenek müzik alanı öğrencileri üzerinden yürütülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Advanced Vocational Choices Of Special Talent Music Students Of Science and Art Centers
2023
Yazar:  
Özet:

Science and Art centers are divided into two as special talent and general talent in terms of operation. Special talent areas are divided into visual arts and music. The subject of this study will be music students. Science and art centers apply special tests and interviews in student selection. As a result of these tests, students who are defined as gifted and gifted by the ministry are entitled to study in these schools. Such talented and intelligent children do not think of choosing music as a profession for some reasons in the future. In this study, the reasons and results of the future career choices of science and art center music students were examined. The research was carried out on Sivas Science and Art Center special talent music students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 285
Atıf : 536
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini