Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
 İndirme 1
Tum Zamanlarin En İyi 100 Spor Filmi: İcerik Analizi
2023
Dergi:  
Eurasian Research in Sport Science
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı tarihsel süreç içerisinde gelişen ve değişen spor filmlerinin dil, içerik ve kapsam açısından incelenmesidir. Bu amaç doğrultusunda dünya spor medyasında otorite sahibi bir kurum olan The Athletic’s çalışanlarının iki seçimli bir strateji doğrultusunda oylayarak seçtikleri en iyi 100 spor filmi ile ilgili nitel ve nicel veriler IMDb yardımıyla toplanmıştır. Verilerin analizleri SPSS 18, Word ve Excel programları ile yapılmıştır. Sonuçlara göre, filmler 1942-2019 yılları arasında yapılmıştır. Filmlerin IMDb puan ortalamaları 7.27, Metascore ortalamaları 68.28 olarak hesaplanmıştır. Beyzbol, 15 filmle en çok işlenen konu olmuştur. Bununla birlikte, spor filmleri en çok dram tarzıyla ilişkilendirilmiştir. Nitel analiz sonuçlarına göre veri toplama sürecinde elde edilen 26,801 kod, 45 kategori ve 13 tema altında toplanmıştır. Oluşan temalar ifade sıklıklarına göre; Cinsellik (377), Rekabet (329), Şiddet (296), Antrenman (259), Mazlum-Kahraman Dönüşümü (192), Karanlık Taraf (187), Romantizm (184), Ölüm ve Din (181), Ödül (172), Amatör-Profesyonel Yönelim (95), Irk ve Irkçılık (83), Gençlik (80), Aile İlişkileri (71) şeklinde isimlendirilmekte ve sıralanmaktadır. Sonuçlara göre seçilen spor filmleri Amerikan kültürünün Hollywood aracılığıyla şekillendirilmesi ve yayılma sürecini özetler niteliktedir. Filmlerde sporun, toplumun dikkatini çekebilecek birçok farklı konu ve kavramla ilişkilendirildiği görülmektedir. Öte yandan spor filmlerinin bir iletişim ve propaganda aracı olarak kullanıldığına dair güçlü kanıtlar mevcuttur.

Anahtar Kelimeler:

The Greatest Sport Movies All The Time: Content Analysis
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to examine the sports films in terms of their language, content and scope. For this purpose, qualitative and quantitative data of 100 sports movies were collected from the web page of IMDb. The list of films is defined by the employees of The Athletics which is an authority in the world sports media. Data were analysed with SPSS 18, World and Excel programs. According to the results, the period of films scatters between 1942 and 2019. The average IMDb score of the films is 7.27, and the Metascore average of the films is 68.28. Baseball has been the most covered subject that used in 15 films. Additionally, the result shows that Sports movies in the list mostly created with drama style. According to the qualitative analysis collected 26801 codes, grouped under 45 categories and 13 themes such as; Sexuality (377), Competition (329), Violence (296), Training (259), Underdog-Hero Transformation (192), Dark Side (187), Romance (184), Death and Religion (181), Reward (172), Amateur-Professional Motivation (95), Race and Racism (83), Youth (80), Family Relations (71). As a conclusion there are too many evidence that sport films have been used for manipulating the masses and spreading American culture with the help of Hollywood. In films sport is being connected with many different topics and concepts which have potential to take attention of society. On the other hand, there is strong evidence that sport movies can be used as a communication, education and propaganda tool.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Eurasian Research in Sport Science

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 107
Atıf : 509
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini