Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 11
FARABİ’NİN FAZİLETLİ ŞEHİR KAVRAMININ DEĞERLENDİRİLMESİ
2023
Dergi:  
Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir Türk-İslam filozofu olan Farabi yaklaşık olarak 870-950 yılları arasında yaşamıştır ve en önemli İslam filozoflarından biri olarak kabul edilmektedir. Bu çalışmada bu büyük İslam filozofunun erdemli ya da faziletli olan ve olmayan şehirleri incelenerek birbirleriyle karşılaştırılmaya çalışılmıştır. Ona göre insanın dünyaya geliş amacı mutluluktur ve bu mutluluğa ancak erdemli ya da faziletli şehirlerde ulaşılabilir. Bu erdemli şehirde başkan ya da reis olabilecek kişi veya kişilerin hangi vasıflara sahip olması gerektiği araştırılırken, aynı zamanda Farabi’nin kimlerden ve hangi oranda etkilenmiş olabileceği incelenmiştir. Farabi’ye göre erdemli yaşam ancak erdemli ya da faziletli toplum veya şehirlerde mümkündür. O, faziletli olmayan şehirlerin niteliklerini de gözler önüne sererek düştükleri hataları tek tek açıklamıştır. O, günümüzden bin yıldan daha uzun bir süre önce yaşamış olduğu halde ileri görüşlü, geleceği gören ve toplumları buna uygun olarak değerlendirip yorumlayan ender bir filozoftur.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Farabi's Concept Of Virtuous City
2023
Yazar:  
Özet:

Farabi, a Turkish-Islamic philosopher, lived between approximately 870-950 years and is considered one of the most important Islamic philosophers. In this study, the virtuous or virtuous cities of this great Islamic philosopher were examined and tried to be compared with each other. According to him, the purpose of human birth is happiness and this happiness can only be achieved in virtuous or virtuous cities. While investigating what qualifications a person or people who could be president or chief should have in this virtuous city, it was also examined who and to what extent Farabi might have been affected. According to Farabi, virtuous life is possible only in virtuous societies or cities. He also revealed the qualities of cities that are not virtuous and explained the mistakes they made one by one. Although he lived more than a thousand years ago, he is a rare philosopher who sees the future and evaluates and interprets societies accordingly.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 547
Atıf : 1.471
Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi