Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 20
 İndirme 4
Slovakya ve Avusturya’da Covid-19 Ile Mucadele: Turkiye Icin ve Turkiye’den Dersler
2023
Dergi:  
Pamukkale Journal of Eurasian Socioeconomic Studies
Yazar:  
Özet:

Küresel bir mücadeleyi zorunlu kılan COVID-19 Pandemisi, ülkelerde bir belirsizlik dönemini başlatmıştır. Mevcut belirsiz durum, Pandemi ile mücadelede hangi politikaların uygulanması gerektiği konusundaki tartışmaları hızlandırdı. COVID-19 salgınını yavaşlatmak ve önlemek için farklı ülkelerde farklı politikalar uygulandı. Ulusal politikaların etkinliği değerlendirilirken başarılı örneklerden dersler çıkarılması ve benimsenmesi kritik hale geldi. Öte yandan, politika başarısızlıkları yoluyla da politikalar gözden geçirilebilir. Bu çalışma kapsamında Orta Avrupa'da Pandemi ile mücadelede başarılı olan Avusturya ve Slovakya üzerine bir vaka çalışması yapılmıştır. Bu örneklerden çıkarılacak derslerin bir kısmı Türkiye'nin Pandemi ile mücadelesine katkı sağlayacaktır. Böylece Türkiye'de uygulanabilecek politika önerileri irdelenmiştir. Bu kapsamda Avusturya, Slovakya ve Türkiye'nin COVID-19'a yönelik politikaları farklı politika alanları çerçevesinde değerlendirilerek Türkiye adına politika önerileri geliştirilmeye çalışılmıştır. İlk olarak, bu çalışmada politika transferi ve ders çıkarma yoluyla teorik çerçeve tartışılmıştır. Ardından Avusturya ve Slovakya'nın COVID-19 ile mücadele politikaları incelenmiş ve Türkiye için bazı öneriler geliştirilmiştir. Bu çalışma, Pandemi sürecinde ders çıkarmanın ülkelere verimli ve işlevsel sağlayacağını ortaya koymaktadır. Bu şekilde politika uygulamaları incelenmiş, Türkiye için ve Türkiye'den politika önerileri sunulmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Pamukkale Journal of Eurasian Socioeconomic Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 97
Atıf : 295
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini