Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 6
 Sesli Dinleme 1
Sûr-nâme “sultan Ahmed’in Dugun Kitabi”
2023
Dergi:  
AKRA Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sûrnâme, Osmanlı dönemi Türk edebiyatında sünnet, evlenme ve tahta çıkma münasebetleriyle yapılan şenlikleri anlatan eserlere verilen ortak addır. Bu eserlerin önemi, yazıldıkları zamanı bütün yönleriyle yansıtmaları, bu yüzden de araştırmacılar için zengin kaynaklar olmalarıdır. Bilinen sûrnâmeler içinde en genişi, en şöhretlisi ve Türk kültür tarihi açısından en önemlisi Vehbi’ye bu sûrnâmedir. Bir büyük devlet düzeni, bu düzeni yöneten insanlar, pek çok ilgi çekici yönüyle günlük hayat, Osmanlı şehir kültürünün olanca zenginliği, bugün yalnızca övünç duyulabilecek bir üstünlüğü yansıtan bütün sesler, renkler ve görüntüler ve daha nice özellikleriyle yaşanmış bir tarih dönemini, ihtişamlı bir devlet düğünü ve şöleninin bir örneğidir.

Anahtar Kelimeler:

The Wedding Book Of Sultan Ahmed
2023
Yazar:  
Özet:

Sûrnâme is the common name given to the works that tell the celebrations of the Sunnah, marriage and treasure in the Turkish literature of the Ottoman era. The importance of these works is that they reflect the time they are written in all aspects, so they are rich resources for researchers. The most widespread, most famous and most important of the Turkish culture history among the known surnames is this surname to Vehbi. A great state order, the people who governed this order, the daily life in many interesting aspects, the wealth of the Ottoman city culture, all the sounds, colors and images that reflect a superiority that can only be praised today, and many more, are an example of a historic period, a glorious state wedding and celebration.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
AKRA Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 264
Atıf : 475
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini